Új hozzászólás Aktív témák

  • Tu-154

    csendes tag

    A tudás hatalom. Aki tudja mit és hol keressen, az sok mindenre választ kap a neten.
    Megpróbálok kizárásos alapon hozzászolni a témához.
    Ha a DHSCS legalább olyan fontos része volt a gaz ellenség elleni harcban, mint a GSZVG, akkor nálunk is épültek hasonló objektumok. Ha igen, akkor hol vannak? Vagy nem kötöttünk olyan kivonulási átadás-átvételi egyezményt, mint az NDK, s ezért ezeket az objektumokat könnyedén "eltüntették" a kivonuló egységek, vagy sor került az átadásra, s a mai napig használjuk ezeket az objektumokat, a GE-ön elegánsan kitakarva.
    Mert szegény sereg vizzel főz.
    Ha nem, akkor nem is építettek ilyen objektumokat, a DHSCS jelentőségének teljesen megfelelt az M63 mintájú sátrakból "kiépített" objektumok sora. Vagy, voltak ilyen objektumok a SZA kezelésében, de a MN-nek ezekhez "megközelítési" engedélyt kellett kérni. Ha így történt, akkor a "vesztes" fél bélyege sokáig ránk ragadt, vagy kevésbé voltunk fontosak, mint a kelet németek, de az eredmény ugyan az, valahol az Etelközben képzelték el a helyünket, ami a jelenkori "fémgyűjtés" alapján teljesen valós lenne. Még azt is megkockáztatom, hogy Etelköz nagyon nyugat lenne a számunkra, talán India?
    Irigykedve nézem a sok videót, s megint csak azt kell mondanom, hogy amikor a józan észt osztották, akkor a magyarok leragadtak a Turulnál, amelyről tudni illik, hogy minden madár repül, csak a Turul gurul. S senki sincs nálunk, aki felemelné a szavát, természetesen "magas" szinten, hogy a műszaki emlékeket az utókor számára MEG KELL ŐRIZNI, Még ha azok politikailag nem is esnek egy irányba a jelenlegi iránnyal, AKKOR IS! Mert az unokáink lehet, hogy nem a jelenlegi irányt fogják követni. Remélem, lesz annyi eszük!
    Kizárásos alapon: nagy a valószínűsége, hogy a DHSCS szerepe fontos volt, s ennek megfelelően ki is építették a megfelelő infrasruktúrát. Azt el tudom képzelni, hogy már akkor sem volt a Magyar Népköztársaságnak megfelelő anyagi háttere, hogy saját objektumokat építsen ki, úgy mint a szintén vesztes, de sajnos sokkal gazdagabb DDR. Ezért adott esetben az M63 mintájú sátrainkból, (jurtáinkból), "bekéretzkedtünk" a sokkal védettebnek hitt SZA objektumokba, vagy egészen egyszerűen, ott volt a helyünk, mert valakinek a kapu őrséget is el kellett látni.
    Akár így, akár úgy történt anno, meggyőződésem, hogy van még mit kutatni a Kihalt laktanyák-Katonai Objektumok fórum elkötelezett tagjainak, csak nem ott, ahol már minden vazsgyűjtő honfitársunk platina kártyás törzs "vásárló", hanem ...........
    De nem merek tippet adni, mert a NAGY FÜL mindent lát és hall, s még letiltanak a fórumról.

Új hozzászólás Aktív témák