Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz hadsz #2703 üzenetére

    Az első mondataidhoz csak annyit: a két szerv, mármint a KGB és a Nagykövetség csak akkor keresztezte egymást, ha történetesen a Nagykövetség első titkára volt a KGB rezidense. De hát ez minden rendes Nagykövetségen így volt, így van és így is lesz. Ez mindkét oldalon elfogdott játékszabály, nem is érdemes vele többet foglalkozni.
    Viszont: van T-7 tároló egyedül, párosával, Gránittal, több Gránittal, sőt Gránit nélkül. DE...sohasem létezett Gránit valamilyen nukleáris fegyver hordozó alkalmatosság "fészkétől" távol, egymagában. Pl. híradós egység területén. Csak abban az egy esetben, ha elhisszük a fedő sztorit. De mi sajnos nem ilyenek vagyunk, kételkedünk. Gondolom az is ismert előtted, hogy a CS nap előtt már megkezdődik az alakulatok felvonulása a kiindulási körzetekbe, és az SZA doktrinája alapján szintén megkezdődik az un. második hullámhoz tartozó csapatok előre hozása. Ugyanis nehezen tudom elképzelni, hogy a Vinnyica, Belaja Cerkov, Zsitomir, stb. körzetében állomásozó 9K72 egységek hatótávja messzebb lett volna mint a Duna vonala. De mivel a doktrina egyértelműen kijelölte, hogy a CS nap +5. nap estéjén a Csatornát el kell érni, ezért a honi területek védelmét nem ezek az egységek látták volna el. Mert ezek támadó feladattal voltak megbízva. Ebből következik, hogy ezeket az alakulatokat Ny felé mozgatták, s a DHSCS felvonulási területére érkezőket, valahol el kellett "szállásolni", "feltankolni", és "ellátni". Adott esetben, megfelelő "garázsokat" is kellett biztosítani, mert ezen alakulatok nagy valószínűséggel a Parancsnokság stratégiai tartalékaiként is szolgáltak. Ezek után azt is meg kell állapítani, hogy tartalék tárolóknak is kellett lenniük, amelyek békeidőben teljesen "csendben" voltak, senki sem sejthette a létüket, adott esetben viszont azonnal rendelkezésre álltak. A 3003 objektum, az amerikai oldalon írják, nem a lengyelen, a kettő darab, ajtó nélküli, de betonozott ki-bejárattal rendelkező Gránitok feladata: három-három db 9P117M "raktározása", sorban, egymás után. A harmadik, tőlük 300 m-re lévő Gránit viszont két-két ajtós, talán......szolgált. A Bakony egy "élő" objektum volt, állandó mozgással, cserével, akinek kellett, mindenki tudta, mi ez, a CS nap előtt ki is ürítették volna. Erre szolgált a PRTB!!! Röviden erről ennyit, mert nem szeretnék szakmát váltani. Erre a kis időre.
    Biztos voltam benne, hogy nagyon érdekes dolgokat tudsz elmondani a Pécel-i objektumról (is). Utána néztem, nem szeretném elvenni Buldog-Bódog kolléga kenyerét, de ilyen tipusú antenna nem tartozott a föld felszín felett telepített híradós egységek tartozékai közé. Mert ha híradós kocsi+agregát, az mellett álcázás szempontjából, már nem oszt nem szoroz egy antaenna. Úgyis messziről látszik. Meg a pelengátor is beméri azonnal. Mátyásföldön nem volt ilyen költséges, rejthető antenna, mert mindenki tudta, hogy mi van ott. Ezért olcsóbb volt a két árbóc közé kifeszített "drót".
    Viszont ahol rejtett és békeidőben "csendes" objektum volt, ott nem hiányzott egy árulkodó antenna rendszer. Vagy egy olyan fedő egység állomásozott ott papíron, amelyik megsemmisítése a gaz ellenfél listáján az utolsók között volt, vagy nem is pazaroltak volna rá egy lőszert sem.
    Orosz oldalak szerint a kitolható antenna, ráadásul ilyen jól védett és álcázott "gödörből", s itt nagyon igazad van, csak kiemelt fontosságú és feladatú objektumok tartozéka volt. De szükség volt még egy erősítő "toronyra" is, mert a kitolható antenna (függőleges) karakterisztikája rosszab mint a vízszintes helyzetűnek. De erről bővebbet lásd: Buldog-Bódog. Talán a Pécel-i objektumnál is lenne egy ilyen "torony"??? Mert kellene, hogy legyen.
    Ezt bizonyítja a külső elektromos betáplálás hiánya, mert béke időben "csendes" volt, s a generátorok megléte, mert "nehéz" időben viszont önállóan működött. De MI???
    Magában egy antenna semmire sem jó, csak figyelem felhívásra. Tehát kellett lennie egy olyan berendezésnek, amelynek elengedhetetlen tartozéka az antenna. Ha ezt a berendezést földfelszínen mozgatták volna, akkor mi értelme van az antenna rejtésének. Ha az antenna rejtett, akkor viszont a berendezésnek is rejtettnek kell lennie. Legalább is így kerek a dolog. Persze ez olyan mint az orosz biznisz: lopni egy láda vodkát, eladni és az árát elinni. Tehát lehetett fordítva is.
    R-410: békeidőben biztosan nem az agregátorok táplálták volna őket, mert az ÉMÁSZ
    azért abban az időben még jutányos áron adott delejt. Az aggregátorok biztosan mást és máskor tápláltak volna. A Bakonyban sem működtek állandóan a dieselek, csak ellenőrzéskor.
    Majd elfelejtem: a KGB nem kormányzati szerv volt, de a kormányt is az SZKP irányította.
    By the way, ahogy a művelt franciák mondják, valami rémlik, hogy talán az egyik hozzászólásodban említetted azt a bizonyos "leheggesztett" ajtót. De az is lehet, hogy nem ezen az oldalon. Ha mégse, akkor извини.

Új hozzászólás Aktív témák