Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz ócskás #2723 üzenetére

    Mint a repülést "ugató" tagtársnak, engedélyt kérek pár gondolat közzétételéhez.
    Már lehet, hogy elmondtam, bocsi a Cavintonom, hogy annó a rendszerváltáskor, a Főtaxi nem dobta ki azonnal a Zsiguli taxijait s nem állt át azonnal a "Merdzsókra", bár egész Európában ilyenek volta a taxik, mert "FELELŐS" vezetőik voltak. Addig használták a Zsigákat, amíg gazdaságosan üzemeltethetők voltak s Sz@rtak a a NATO elvárásokra. S még azután sem váltottak rögtön az 5. generációs "Merdzsókra", mert a mai napig nagyon jók a WV Passátok. De a repülés vonatkozásában nekünk azonnal kellet az 5. generációs Grippen, ami szabad fordításban Turult jelent, s mint ilyen mindenki tudja, hogy minden madár repül, csak a Turul gurul..... Vagyis kihagytunk egy (vagy) két lépcsőt, igaz nem is sikerült átugrani, még most is csak mászunk fel rájuk, de viszont ....sok púder kell alkalom adtán. Szerintem két eset van: vagy olyanok vagyunk, mint őseink, akik meghívó levél és vízum nélkül a Don vonalán keresztül próbáltak visszajutni az "őshazába"1942-43 telén, s hittek is ebben a Regében,, vagy egészen egyszerűen az "arany pengők csengése" hitette el ezt velük s a mai napig ezzel a "csengéssel" sok minden dolgot el lehet intézni.
    Egy teljesen másik téma: az igaz, nem a legutolsó generációs, de a célnak több mint megfelelő T-72 harckocsik tezsvéreink által történő szétvágása és értékesítése után, az osztrák hadsereg elfekvő készleteiben található harckocsik beszerzésének lehetőségeit vizsgáljuk. Erre, ha igaz, mindenki gondoljon amit akar.
    Nekem csak egy óvatos megjegyzésem van: miért kell minden esetben tezsvéreimről megemlékezni ilyen és ehhez hasonló esetekben, amikor az állandó háttérbe szorításukról olvasok, hallok, de ha holnap színes fém gyűjtő kft-t alapítok, akkor nekem milyen esélyeim lennének oh valy???

Új hozzászólás Aktív témák