Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz mexel #12433 üzenetére

    Az élvilágított, vagy parasztosan "Edge LED" konstrukciónál a kijelző tömör, az LCD a plexi és egyéb rétegeken fekszik fel.

    Hátsó megvilágításnál üreges ugyan, de szoktak beépíteni műanyag csúcsokat, ami fektetve megtámasztja az LCD-t, illetve az alatta lévő diffúzor lapokat.

    Ha valaki leszereli a talpat és az egész TV-t (doboz nélkül) paplan, szivacs, hálózsák vagy bármi puha rétegekre fekteti, szerintem az nem vészes.

    Plazmát túlaggódják szerintem, amikor én vettem egy Panasonic 55 collost, szintén így megágyaztam neki és semmi gond (használt TV volt, doboz nélkül). De úgy mondanám, hogy egy plazmának mondjuk jobban megágyaznék, LCD-nek kevésbé, a kisebb tömeg, illetve hajlításra való kisebb érzékenység miatt. Plazmát nyilván nem jó tekergetni, hajtogatni, a nagyobb / vékonyabb példányok esetében, a kisebb meg nem annyira érzékeny, jobban merevített általában.

    Egyébként az általam javítás okán szállított LCD-ket egyszerűen lefektetem a csomagtérben, de én legfeljebb 42-43 collost szoktam szállítani. Nagyobbat ügyfelek hoztak már, ők aztán nem nagyon óvatoskodtak, vagy nem mindenki. Akár doboz vagy nem doboz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák