Új hozzászólás Aktív témák

  • daemonfool1

    újonc

    Kedves Axlrose32!
    Sokat olvasgattam itt a fórumon, és bízom a szakértelmedben.
    Helyzet a következő, van egy SEG 7320-S 32colos LCD tv-m. Így került hozzám ahogy majd lentebb sorolom.

    Alaplap: 17MB22-2
    T-con : V320B1-L01C
    Inverter: CMO VIT 70002.00 Rev:5
    Tápegység: 17PW15-9
    LVDS kábel: Teleset A.S 30053924

    Fogalmam sincs, hogy mit csináltak a tévével, de a belsejében valami gyalázat volt, lentebb csatolok majd képeket. Ebben az állapotában ahogy hozzámkerült (nem csoda, hogy ezt a jelenséget produkálta) bekapcsolt, halvány szürkén volt háttérvilágítás, hang vagy bármi ami arra utal, hogy be van kapcsolva nem volt, úgy emlékszem, hogy a bekapcsolt állapotot jelző LED is világított, valamint halk búgás a jobbos hangszóróból.
    Szétszedtem, és érdekes dolgok fogadtak, az lvds kábel be volt dugva a t-con-ba, viszont volt egy másik ága a kábelnek amiről egy halom levágott vezeték figyelt, sose láttam még ilyen lvds kábelt ami 3 csatlakozó lett volna, sőt nagynehezen ezt a kábelt googleban megtaláltam, és 2 csatlakozós, viszont ezen van egy 3.-ik fehér kábelen, ami mintha gyárilag lenne így összerakva. Összevissza forrasztgatások vannak rajta, visszatudom alakítani gyári helyzetébe, viszont mit csináljak a 3. gyanús csatlakozóval a kábelen?!

    A másik: az inverter nyákon ugye két csatlakozó van az "alsó" CN2 jelzésűn kapja a feszültséget a földet és a kapcsolójelet ha jóltudom. a másik fölötte levőből kiáll egy szalagkábel viszont, én úgy figyeltem, hogy a legtöbb lcd tv-ben, az a kábel nem szerepel, tehát nem kell.
    Viszont ez a CN2-es csatlakozó ha minden igaz a tápra csatlakozik a PL802 csatlakozóra, igenám de abból is kijön egy vezetékköteg ami nem passzol ebbe az inverter CN2-jébe. az inverter lábkiosztását nem tudom, így sok képet átnézve tudtam csak eldönteni, hogy kössem össze a táppal, így felvillannak a CCFL csövek, viszont 3 cső nem, pont szimmetikus, gondolom miután a TV elindul bekapcsol a többi is mégnagyobb fényerőn.

    Tehát ez lenne a kérdésem mégegyszer, hogy az LVDS kábellel miújság ez embertelenség műve, vagy ilyen? :)
    Az invertert hogyan kössem össze a táppal, a táp-iverter csatlakozó lábkiosztásai megvannak, csak az inverteré nem, így a citromsárga vezeték ami elvileg a PWM lenne nemtudom hova kerüljön.

    Hirtelen ennyi, biztos kifelejtettem valamit... :)
    Előre is hálás köszönet amiért veszed a fáradtságot, semmi más reményem nincs már Rajtad kívül.

Új hozzászólás Aktív témák