Aktív témák

  • metron

    tag

    válasz Champipi #10354 üzenetére

    "Hogy 3 hónap múlva a könnycseppjeim áztassák a nagyáruház katalógusát, amikor ugyanazt a modellt látom 30 000 Ft-al olcsóbban? "
    6honap mulva meg -50eFt, 12 honap mulva mar nem lesz kaphato ujonnan, 24honappal meg mar a kutyanak sem tudnad eladni:) Ez van az ilyen, hogy tartos elektronikai fogyasztasi eszkoz fogalma megszunoben van.
    A TV-k piacat is porgetni kell, evente model valtas, "tokeletest" meg ne is keress semilyen technologiaval. Azt nem eri meg gyartani, evente novelni kell az eladasokat. Az elozo TV-met 10eve vettem, na ezek a mostaniak akar LCD v. Plazma ennyit nem fognak kibirni:)
    A TV-ket meg nem tudod ugy osszehasonlitani mint mondjuk a PC-s cuccokat, mert tul nagy a szubjektiv faktor. Az osszes objektiv mert faktort meg nem lehet csak "ugy" megerteni, nemi hattertudas is kell hozza.
    En ezt anno ugy akartam feloldani, hogy gondoltam veszek egy olyan TV gyartotol aki eleve maga gyartja a TV lelket, a panelt bele es az "jo". Igy inditottam, hogy Samsung LED. MErthogy mi folyik a csapbol, hat a LED. Aztan ugy mernok letemre, csak ugy nem veszek akarmilyen elektronikai kutyut, hat neki alltam "tanulni". Elso dobbenet, hogy jo-jo, hogy LED, de akkor oldalt vagy hatul legyen a megvilagitas? Sok olvasgatas, tesztek, becsavarodas, majd visszateres az objektivitashoz, nezzuk meg a szamokat. Szinhuseg, nativ kontraszt stb.. Ujabb dobbenet, hogy tok mindegy, hogy LED vagy CCFL, a szamok azt mutatjak, hogy a kepminoseg nem egyertelmuen "technologia" fuggo, mindenbol lehet jot es szart is csinalni, jo nagy atfedessel es raadasul kompromisszumokkal. Hosszas gondolkodas utan jott, hogy akkor "olcso" ccfl es Samsung mert az k. jo paneleket csinal. Majd jott az ujabb dobbenet, hogy igen am, de a nagy gyartok nem csak sajat markas paneleket hasznalnak, hanem adott tipuson belul veletlenszeruen vagy gyartoi vagy vmi dzsunka kinai panelt kapsz. Minezt ugy, hogy pl. a mert kontrasztarany akar a fele is lehet egyiknel - masiknal ugyanazon a tipuson belul.
    Ahogy te en itt adtam fel es elmentem a botban azzal a cellal, hogy megveszem az elso szembejovo nekem tetszo adott aru es meretu TV-t. Ujabb, dobbenet, hogy ez mind okes, de ez nem tetszik, meg az nem tetszik.
    Szoval good luck!:)

Aktív témák