Aktív témák

  • nightshadow

    veterán

    SaitoX: Ezt is szerettem volna megkérdezni, játékkonzoloknál, mint pl. PS2, PS3, számít valamit a (valódi) 100 Hz? Érdemes ilyet venni, vagy ezek közül nem használja ki semmi?

    Mikor átrakod a tévét Game Mode-ba, akkor a 100Hz az, amit elsőnek kikapcsol az elektronika. Játéknál a legfontosabb adat az input lag. Mint írtam korábban, ebben a tavalyiak közül az EX720 volt a legjobb, jó pár 50Hz-es tévének odaver. Ráadásul a 100Hz-es tévékben jobb panel, jobb elektronika van, így az általános képminőség is jobb. Ha csak monitornak akarod használni a tévét, akkor nem éri meg a felárat, de ha filmet, s sportot is szeretnél nézni, akkor igen, legalábbis szerintem.

    Szektamókus: Még annyit,hogy USB-ről viszi az mkv-t?

    Igen, lejátssza. Egyébként a Samsungoknak van a legjobb beépített mediaplayerük.

    Azt lehet tudni, hogy kitől vásárolják a panelt a 37-es szériákba?

    A tesztek alapján általában AUO panel van benne. Részletes Samsung panel lista: [link]

    junior11: Én nem írnám le az E30-at sem…. a Samsung 37" tévéiben nincs saját gyártású panel, ezért a képminőség is gyengébb

    Ez az utóbbi állítás igaz, de ilyenkor fel kell tenni azt a kérdést is, hogy mihez képest? Nos, a válasz az, hogy a Sony-Samsung SPVA panelhez képest gyengébb, nem pedig az E30-ban használt IPS panelhez képest. Mivel a Samsung 37”-es méretben valóban nem gyárt panelt, ezért ebben a méretben általában AUO panelt használ. Tavaly előtt pl. összehasonlították az AUO panelt használó 46C630-at a Sony-Samsung SPVA panelt használó 40C630-al. A Sony-Samsung paneles kontrasztja 4181:1 (feketeszint: 0,04cd/m2), míg az AUO paneles kontrasztja 1990:1 (feketeszint: 0,08cd/m2). Tehát az AUO panelnek fele akkora a kontrasztja az SPVA panelhoz képest (forrás: [link]). Ez a szakadék 2011-ben a D szériánál már nem volt ilyen tág.

    És akkor most ehhez az AUO panelhez hasonlítsuk össze a Panasonic E30 IPS paneljét: tehát AUO kontrasztja 1990:1 (feketeszint: 0,08cd/m2), míg az IPS panel kontrasztja 866:1 (fekete szint 0,25cd/m2) (forrás: [link]). Na így már nem tűnik gyengének a 37”-ben használt AUO panel.

    Nem 100%, de állítólag a 37" modellekben saját fejlesztésű IPS alpha panel van (ha nem, akkor LG).

    Részletes Samsung panel lista: [link]. Én még nem találkoztam IPS paneles Samsung-al. 37”-ben általában AUO panel van.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák