Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz zack #29159 üzenetére

    Igen, sok esetben tényleg a rutintalanság a balesetforrás. Én hegyvidéken éltem mindig és két éve költöztünk az Alföldre. Hihetetlen, hogy milyen különbség van azon sofőrök között, akik azért kanyart és dombokat is látnak, meg az alföldiek között. A nyíl egyenes utakon 70 km/h-nál többel alig mennek, a városokban a belső sávban lényegesen többen felejtik magukat 35-40-el mint máshol.
    Ami a legdurvább, hogy mégis sokkal-sokkal több a baleset errefelé, mint a Mecsekben. Gyakorlatilag napi szinten összetörik egymást frontálisan és kb kéthetente a nyíl egyenes úton elmész tetőn! lévő autó mellett. Azon szoktunk gondolkodni, hogy ezt most hogy.... Nemrég rájöttünk: Megy előttem a Fiesta, előtte Hiache. Természetesen a tempó 80 km/h. A fiesta elkezdi előzni a másikat, de olyan lassan, mintha kamion előzne kamiont. Kb 85-re gyorsított fel. Szemből jött a busz, már lemaradtam, ha kiüti a fiestát ne nekem csapódjon. Épphogy befért és végig nem gyorsított! A telet inkább meg sem említem...

    8 éven át jártam Pécsről-Komlóra naponta, a feleségem szintén. Fele ennyi balesetet nem láttunk és a hegyen a legtöbben gyorsabban mentek, mint itt a pusztában. Nyilván arrafelé is voltak bolondok, de közel sem ennyi. A másik, hogyha látták, hogy gyorsabb vagy náluk, akkor jeleztek, hogy előzheted őket, illetve lehúzódtak. Itt ilyen hírből sincs.... rettenetesen idegesítő és mész mögötte 40-el.
    Tegnap voltunk Egerben, felüdülés volt. A forgalom tempója sokkal gyorsabb, valamint megjártam az Eger-Lillafüred távot. Úgy kenték neki a családi egyterűek is, benne a komplett családdal, hogy csak néztem. Ja és ha valakit beértem, azonnal tette ki az indexet, mikor lehetősége nyílt rá és lassított, hogy előzhessek még a kanyar előtt.

    Ja és mivel errefelé ennyi a baleset, be is jelentették, hogy mégtöbbet trafiznak majd....

Új hozzászólás Aktív témák