Új hozzászólás Aktív témák

  • z123456789

    addikt

    Sziasztok!

    Rég jártam erre. Most sem jöttem volna, de már 1 hónapja nincs autóm mert kijöttek elém, és tanácsra lenne szükségem.
    Nos, az okozó kapott helyszíni bírságot, ennek ellenére nem megalapozott jogilag a követelésem az anyagi kártérítésre.
    Valaki tudna nekem segíteni, hogy a károkozói nyilatkozaton kívül még milyen lehetőségeim vannak?
    Ez így elég elfuserált.

    Vázolom mi történt.

    Győr fúutcáján (2x2 sáv) haladtam zöld hullámon, mikor is egy autó bejött elém keresztbe, mondván ő még zöldön indult el, de mire én odaértem, ő már csak egy beragadt szituációból akart tovább menni, így előttem kötött ki, aki már nem tudott fékezni...A lényeg, hogy számomra ez egyértelmű eset. Bevállalt egy olyan szituációt, amit a KRESZ nem enged (kb mintha úgy mennél rá a sínekre, hogy még fehér, de nem biztos, hogy átférsz.)
    Rendőr kijött, helyszíni bírság, mi meg sárga kék papír. Kitöltöttük, de a nő még ott is azt fújta, hogy ő zöldön ment át.

    A kérdésem az, hogy ez tényleg nem ennyire egyértelmű akkor? A rendőrségtől már kaptam egy jelentést, amin az áll, a nő kapott helyszíni bírságot, ő, meg én vagyunk a résztvevők. Nem írja, hogy ő a felelős, de ebből nem kéne, hogy következzen? :/ Illetve van még valami más döntő papír amit a rendőrsétől kikérhetek? Mert ma azt mondta a biztosító, hogy addig nem kapok kártérítést, amíg nem nyilvánvaló, hogy a nő a felelős.
    A helyszínen akartam vele kitöltetni egy károkozói nyilatkozatot, de ő azt inkább nem tölti ki. Igazából csak én nem értem hogy mégis még miben bízik? :F
    Már rohadt idegesítő, hogy nincs autóm, főleg, hogy jön a "szünidő"...mennék ide-oda. :((

    Qru? te voltál korábban ennek a szakértője. Valami biztatás? :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák