Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    válasz nofi #22541 üzenetére

    Én is válaszolok mindenre :)

    Az adatlapomon lévő gép alaplapját leszámítva (BIOSt patchelni azért nem szeretnék) tudtommal megfelelő egy OSX futtatásához. Mielőtt rohannék egy új alaplapért, lenne azért 1-2 kérdésem, ami a mindennapos OSX használattal kapcsolatos.

    Pedig BIOS patchel lehetne egy jól működő rendszered - HDMI Audio lehet nem menne, csak egy kis mókolással - sorstárs... Én se csináltam még meg...

    - Hálózati megosztás Windows-os PC-vel teljes mértékben működik? Értem ezalatt, hogy egy Windowsos partíción lévő képet, videót, stb. láthatok-e OSX-szel.

    Windowsos partíción, vagy másik Windowsos gépen? Mert az egyik hálózati megosztás a másik nem :)
    Hálózati megosztás tökéletesen működik, semmit nem kellett beállítani hozzá nálam, egyből látta a Windowson, sőt még a routeren megosztott vinyót is.

    A partíciós dolog az más téma. Van ingyenes és fizetős megoldás is, az ingyenesek általában jóval lassabbak (ntfs-3g-t nem nagyon fejlesztik évek óta), a fizetősök pöpecek. Ingyenes a TuxeraNTFS pl, fizetős a Paragon NTFS for MAC. Én az utóbbit használom, az nagyon jól megy.
    Alternatív megoldás átformázni az adatvinyót exFAT-ra, amit az OS X és a Windows is tökéletesen kezel.

    - Onnantól, hogy OSX van fut, tulajdonképpen bármi amit csatlakoztatok az azon múlik, hogy van-e drivere OSX-en, hardverösszeakadás kizárt (pl. digitális jelátalakító gitárhoz)?

    Pontosan így van, én pl meglepődtem, hogy amikor a Canon iP4600-as nyomtatómat felcsatlakoztattam, egyből kérdezte, hogy ezt érzékeltem, letöltsem-e a drivert. Igenre nyomtam, és 1 percen belül már nyomtathattam.

    - A képek, zenék egy másik (windowsos) partíción lennének, ezekre a "mappákra" rá lehet irányítani az OSX képnézegetőjét, iTunes-át?

    Amennyiben a fenti fájlrendszeri feltételek teljesülnek (lsd 1. kérdés), akkor igen. Valahol azt olvastam, hogy talán még az iTunes adatbázist is meg lehet osztani a két rendszer között.

    - Mennyibe kerül egy friss OSX amit érdemes hackintoshra telepíteni?
    App Storeból ingyenesen tölthető. Azt esetleg még meg tudom csinálni, hogy most nekem van egy kész pendriveom, amit MacBookal gyártottam le, arról Win32 Disk Imager programmal csinálok egy képet, amit bármikor vissza lehet állítani bármely 8 GB-os pendrivera, és ezáltal lesz egy telepíthető változat.

    - iPhone-on használt Apple ID lesz itt is a fő fiókom? Tehát ha veszek az OSX-hez programokat, akkor ugyanúgy ehhez a fiókhoz adódnak hozzá?

    Nem kötelező, csinálhatsz másikat, de lehet ugyanaz is.

    - Van SSD-m és HDD-m. Elviekben azt szeretném, hogy az SSD-t kettéosztom; az egyik file kapná az OSX-et, a másik a Win-t. A HDD-n meg vannak az adataim (képek, videók, dokumentumok), melyeket használnék, attól függően, hogy melyik rendszert indítottam.

    Itt nincs kérdés, de gondolom az érdekelne, hogy megoldható-e. Persze, természetesen, csak arra figyelj, hogy az SSD GPT-re legyen formázva, és legyen az elején egy EFI partíció.

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák