Aktív témák

  • 12-es csaj

    senior tag

    Az a helyzet, hogy egy kisebb járvány tört ki a gépemen - vagy nem... Szóval, futtattam az ESET Online scan-t az alábbi eredménnyel, majd felraktam a fájlokat a Virustotal-ra, ahol az alábbi eredmények születtek:

    C:\Program Files (x86)\Unlocker\eBay_shortcuts_1016.exe módosult Win32/Adware.ADON alkalmazás – Virustotal – 9 – ezek közül az ismertebbek: NOD32, McAfee, MSE, Virusbuster; ami nem: Avira, AVG, Kaspersky, Bitdefender, avast!, Dr.Web, Comodo

    C:\Users\xy\AppData\Local\Temp\Update_5f2a.exe módosult Win32/Adware.CiDHelp alkalmazás: ??? – Virustotal – csak a NOD32 (szeptember elején ugyanez)

    C:\Users\xy\AppData\Local\Temp\Update_67aa.exe módosult Win32/MessengerPlus alkalmazás: ??? – Virustotal – csak a NOD32 (szeptember elején ugyanez)

    C:\Users\xy\AppData\Local\Temp\Update_7387.exe módosult Win32/MessengerPlus alkalmazás: ??? – Virustotal – csak a NOD32 (szeptember elején ugyanez)

    C:\Users\xy\AppData\Local\Temp\Update_ab9a.exe módosult Win32/MessengerPlus alkalmazás: ??? – Virustotal – csak a NOD32 (szeptember elején ugyanez)

    C:\Users\xy\AppData\Roaming\Desktopicon\eBayShortcuts.exe
    módosult Win32/Adware.ADON alkalmazás – Virustotal – 10 – Avira, AVG, Dr.Web, BitDefender, avast!, Kaspersky nem ismeri...

    C:\Users\xy\Downloads\unlocker_1.8.7.hu.exe módosult Win32/Adware.ADON alkalmazás – Ezt elfelejtettem feltölteni a VT-re, töröltem feltöltetlenül

    Mi lehet ez? Amelyiket a VT-n többen ismerték, azokat kézzel (FreeCommander programból) töröltem, most már látszólag nincsenek ott, remélhetőleg sehol.

    Ja, a MBAM se ismeri egyiket se. Olyan ugye nem létezhet, hogy egy progi ismer egy kártevőt, de egy adott gépen nem jól működik s ott nem ismeri fel? :W

    Másik kérdésem: Hogyan kell jelszavasan tömöríteni? Windows tömörítője nem tudja ezt megcsinálni?

Aktív témák