Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz Ra3 #4016 üzenetére

    hát, többféle képpen lehet kereskedni.

    vannak akik a háttérinformációk, úgynevezett fundamentumok alapján kereskednek. mondjuk az a hír járja, hogy az AMD kiad egy csúcs procit, amivel az Inteltől elrabol majd 20% piaci részesedést. erre a reakció az, hogy venni kell az AMD részvényét, lehetőleg a hír megjelenéséhez minél közelebbi időpontban.

    és vannak, akik a technikai elemzés alapján kereskednek, mindenféle trendvonalakat meg indikátorokat használnak, a háttérinfó meg vagy érdekli őket vagy nem. a technikai elemzés butaságnak tűnik, de végül azért nem az, mert önbeteljesítő jóslatként működik, tehát amikor sok elemző azt látja egy technikai elemzés alatt álló grafikonon, hogy na most akkor ennek a részvénynek emelkednie kell, akkor azért fog emelkedni, mert az analízis azt mondta, hogy emelkedni fog, és emiatt vesznek. :D ez a módszer akkor szenved csorbát, amikor beüt vmi komoly hír, ami negatívan/pozitívan befolyásolja a papír árfolyamának irányát, mert ezt a TA nem jelzi előre.

    ekkor először a nagykutyát realizálják a hasznot, aztán a napi szinten tájékozódó emberek, utána meg a nagymamik, akik csak annyit látnak, hogy eladni kell (persze ők adnak el a legvégén, legolcsóbban, amiből a nagykutyák ismét kiveszik a hasznukat, vagyis újra vásárolnak, mert ők már ekkor tudják, hogy egy részvény túladott, vagyis túl olcsó). szal ez egy ilyen játék. körforgás. a nagyok leszippantják a kicsik pénzét. :D

    befalapoknál egy komplett packot veszel, amiben egy adott régió/szektor/ágazat/stb. cégeinek a részvényei vannak, amit az alapkezelő kezel, ő adja el és veszi. érdemes olyan befalapot venni, aminek az emelkedésére van esély a következő időkben. mittomén tudod, hogy az ökoenergia a következő 10 évben rengeteget fog fejlődni, így azok a cégek is, amelyek az ökoenergiával foglalkoznak, így azok a befektetési alapok is, melyek ezeket a cégeket veszik. ugyanakkor azt is tudod, hogy az IT-szektor leszállóágban lesz egy ideig, mert az emberek először abból a kevéske pénzükből inkább kaját vesznek, és nem monitort vagy memóriát vagy iphone-t. de ebből már tudhatod, hogy a kajával, azaz élelmiszerfeldolgozásban, agrárágazatban működő cégek megintcsak jól fognak keresni, mert emelkednek a nyersanyagárak, és akkor ebbe fektetsz.

    szal kb. ez van. :D

    szerk: ezek csak példák, egyáltalán nem iránymutatásnak szántam őket.

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák