Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz fLeSs #4033 üzenetére

    A történet ott kezdődne, hogy régen az USAt az érdekelte, hogy állampolgárai minnél gazdagabb legyenek. Innen ered a "az a kormány kormáynoz a legjoban aki a legkevesebbet kormányoz" elv is. Persze ez nekünk furcsa, érthetetlen Europában de egy nagyon jól müködő és nekem egy nagyon szimpatikus politika.
    ....
    és a hidegháború nem volt jó üzlet, k* sok pénzt vitt el. De a szu is k*ra túl volt terhelve ugye a gdp 15%át költötték fegyverkezésre. Abnomális.
    Erre volt a reageni vezetésnek a "csillagháború" az 5lete. Felvisszük az USA hadikiadásait is "SZU" méretekre, amit mondjuk mise bírunk sokáig de SZU ha velünk akar jönni beleroppan.
    És beleroppant.
    90ben átvette a kormányrudat a clinton féle adminisztráció és azt tetet amit reagen anno kitervelt. Most, hogy nincs SZU nemkell ilyen irtozatos hadsereg.....
    Egy grafikon

    összesítve

    Persze okosan csinálták a már futó programokat részben/nem törölték, nem elbontották a pl LA classt hanem csak k*ra visszafogtáka termelést, meg olcsobb Virginia classt rendeltek....
    Aztán eljött a Bush adminisztráció és bár az USA már jó irányba haladt de ezt a Bush adminisztráció hihetetlen gyorsan elszúrta, még a következő generáció is nyögni fogja azt amit Bush és a mögötte lévők elkövettek.
    Hogy gyakorlatra fordtsam: Mára már ott tartunk, hogy az USA arányosan sokkal jobban el van adosodva mint MO, arányosan brutálisan szarabb a külkermérlege, értelmetlen végeláthatatlan irtozatosan drága háborút fojtat, miközben a valós fenyegetések ellen meg "vmiért" nem lép fel.

    Ez lett volna az első rész.
    Van 2. és van 3.
    és csak a 4. a subprime válság.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák