Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz bluemirage #9339 üzenetére

    Sajnos a helyzet nagyon nem rózsás. A portolás kimegy a divatból, egyébként is nagyon kevés gyártó vállalkozott rá, azok sem igazán a jobbak közül (Navon, Prestigio). Ezek is csak a régi fejlesztéseiket árulják, Navon 760, Navon 7 (androidos), Prestigio GV7777 (androidos). A Navon szándékait nem ismerem, a Prestigio viszont teljesen felhagy a navigációval.

    A Becker valóban az IGo-ra épül, de azért elég sokat változtattak rajta, biztosan meg lehet szokni. Ami nekem nem tetszik, az a navigációs képességen felüli tudás hiánya, és ehhez képest magas ár. Csak a 70 eFt környékén kezdődő típusoknak jobb valamivel a felbontása, lehet benne BT, esetleg az autórádióhoz való kábeles csatlakozás (FM Transmitter nincs).

    Nem azért mert ezt ajánlanám, de például a Wayteq-nek létezik olyan HD-s, IPS kijelzős GPS tabletje, amin a Sygic androidos navi program van gyárilag, élettartam térképfrissítéssel, és alig több mint a felébe kerül.

    Van egy halvány fénypont a messzeségben: úgy tűnik, hogy az NNG meggondolta magát, és mégis kiadja (gondolom jó áron megvehetően) az IGo legfrissebb androidos verzióját. Ezt végül is valószínűleg bármilyen tudású eszközre meg lehetne venni. Azért itt is akadhat gond. A navi eszközökbe alapból a navigációra kihegyezett hardvert tesznek (ami másban nem biztos hogy remekel). A tabletekben viszont a navigáció a sokadik szempont. A fenti Wayteq például hosszú percekig keresi a műholdakat, és a stabilitása sem tökéletes. Ennél persze bőven lehetnek ezen a téren is jobb eszközök.

    A másik dolog az, hogy a tabletekhez már nem gyártanak bölcsőt és tartót, tehát erre meg kell találni a megfelelő megoldást (létezik).

    Fel kell állítani egy saját feltételrendszert (mit tudjon a navi eszköz), aztán keresni a készülékeket, megfelelő kompromisszum-készséggel.

    Prime110

    A magyar térkép ügyben azért a HERE nem remekel. Az NNG már január végén kiadta az új útdíjfizetést tudó verzióját, a HERE csak a napokban, de még nem tökéletes. A HERE térképekre az M0 déli szakasza csak több mint egy évvel az átadás után került fel.

    [ Szerkesztve ]

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák