Új hozzászólás Aktív témák

  • biga

    senior tag

    válasz cigam #32870 üzenetére

    Nem akartam ott valaszolni a kolléganak, de ha esetleg ide benézne:

    Építs inkább NAS OMV-re.
    A legjobb a világon. Higgy nekem. Már 10 éve az van.

    Nem hiszek :) Nem azért, mert nem lehet jo DIY NAS-t épiteni (dehogynem), de ez nem azért lesz mert te 10 éve azt hasznalsz :P. En pl sokaig magam épitettem a halozati taroloimat (vagy 20 éve), aztan vagy 15 éve megvettem elsö gyari NAS-omat, és ma mar halozati adattarolasra (illetve néhany egyéb szerver feladatra is) mar ilyet hasznalok (többet is), a kis egyéb szerver mellett.De a fö érve inkabb az, hogy legtöbben nem értenek sajat NAS épitéséhez, igy pl egy konyhai robotgépet is lehetne jobbat épiteni otthon, de a legtöbben mégis boltban veszik.

    A legtöbb gyári NAS-al az a baj, hogy ha kapsz túláramot vagy esetleg villámcsapást, akkor dobhatod ki az egészet úgy ahogy van. Nem fogsz hozzá találni alkatrészt vagy a szervíz nem fogja megcsinálni (ha csak nem garanciális)
    Ez igaz a DIY eszközökre is, ha nem véded semmivel, minimum egy jobb tularamvédett konnektorral. Természetesen szerviz is megjavitja az esetleg meghibasodott NAS-odat, amig garos (ha a hibat lefedi) ingyen, utana meg ugye...

    Nem bővíthető. Ha 2 rackeset veszel, akkor HDD-vel kell beérned.
    Ezt nem is értem. Ha 2 fizikai helyed van, akkor 2 eszközt tehetsz bele. Ez nem igy van a DIY-nél is? Ha a hazban 2 hely van, te tudsz beletenni 4-et is? (hacsak nem halomra pakolva :) ). Na meg attol, hogy 2 fiokos, miért tehetnél bele csak HDD-t? Tehetsz bele SSD-t is.

    A másik (saját rinyám), hogy sok esetben nincsenek hűtve a HDD-k, SSD-k.
    Az én NAS-omba elé van dobva egy 12cm venti aztán jó éjszakát. :)
    Hmmm... a sajat tapasztalatim alapjan a legtöbb NAS igen hatékony hütéssel rendelkezik. Vannak egylemezes halozati tarolok, amiknek nincs aktiv hütése, de a legalabb 2 fiokosok, plane a nagyobbak sztem mind aktiv hütöttek.

    ''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák