Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz tecsu #139300 üzenetére

    Annyiban viszont tévedsz, hogy ez nem magyar sajátosság. (Valamiért te szereted degradálni/lefitymálni a magyarságot - nem előszőr teszed -, de ez nem az én gondom.)

    Nem nagyon értetted a lényeget, itt alaphelyzetben sem bántottam senkit. De a tényekkel nagyon nem lehet szembe menni. Hiába csináltok szerecsenmosdatást ha így van. És hiába jössz a szokásos Én mocskolok valakiket... ha nem. Ennyi. Az pedig, hogy például vannak olyan emberek akiben az öntudat elnyomja az igazságot nem én tehetek. Ezekkel hiába jössz Te vagy más kolléga, mert ne is hasonlítsd össze a nyugati világot a Kelet-Európaival ez olyan, mintha Erdély-t hasonlítanák Hokkaido-hoz, meg Magyarországot Japán-hoz. Teljesen máshogy gondolkodnak. És ezzel nincs is semmi baj, azzal viszont annál inkább van baj, hogy nem szoktak hozzá 30 év alatt ahhoz, hogy vége annak, hogy nem tudunk dönteni, nem akarunk dönteni, minden kérdésre a választ mástól várjuk, mert lusták vagyunk vagyunk akár elolvasni 4 angol oldalt.

    Az pedig, hogy vannak kivételek igen vannak. De az, hogy itt a topikban esetleg vannak az átlagosnál, feleslegesen nagy öntudattal megáldott emberkék, ami inkább álszentség megpróbálja bizonygatni, hogy találkozott Nyugat-Európában is ilyennel, persze sok helyen vannak ilyen emberek, csak nem mindegy milyen arányban. És ez az amit nem nagyon akartok megérteni. Te is kiindulsz 2 -3 -4 esetből itt nem erről van szó, hanem arról, hogy, ha elolvasod a fórumot, akkor az esetek szép nagy százalékában irreális követelmények vannak, irreális árakon, és nem 5 esetben, hanem minimum a felében.

    Ezekről a magyarázatokról legtöbb esetben Wass Albert meg az idő megfogalmazása jut az eszembe... Ha elolvasod az önéletrajzát, akár a wikipedián is, akkor ennél képmutatóbb alkotás nem nagyon van, pedig hát mikor valaki kimondja a "egészségben betegségben gazdagságban szegénységben" szavakat, akkor az nem csak akkor szokott érvényes lenni, ameddig minden rendben van, hanem utána is... A Te magyarázatod kb ilyen volt.

    A tények tőlem függetlenül is makacs dolgok...

    (#139302) firecrest

    Ez az egyik fele, a másik meg az, hogy valamiért nem azzal foglalkoznak, hogy mi van máshol, hanem a saját problémájukkal, lehet ezért tartanak ott ahol... Aztán vajon miért London a második legnagyobb város, nem véletlenül van, és nem a dagadó öntudattól, hanem azért mert tettek azért, hogy azt a munkát, amit kin végeznek a honfitársaink, és haza nem akarnak jönni, mert Magyarországra pontosan az ilyen "hazafias" "addig tolom a szöveget" ameddig az érdekeimet képviseli amúgy pedig, csak szimplán lusta vagyok, mert miért ne más csinálja meg helyettem...
    --- természetesen nem neked szólt, és nem is rád akartam ezzel mutatni, nehogy magadra vedd, mert tényleg nem. ----

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák