Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz subidu #28574 üzenetére

    Erre csak egy olyan példával tudok jönni, hogy pár hete volt egy eset az egyik fotóssal, aki rendelt egy Canon EOS 5D Mark III-mat (ez egy erős középkategóriás fényképezőgép, az ára forintosítva egy milla).

    A csomagban aztán nem volt semmi, csak furnér lapok. Szerencsére készített "unboxing" felvételeket.

    Aztán jött a kicsit sem kellemes meglepetés, hogy a 4200 dolláros gép sehol. :)

    Sajnos ez a futárosdi nincs rendesen szabályozva. Hiszen ha aláírod, hogy átvetted, akkor a csomag jogilag kikerül a csomagküldő szolgálat felügyeletéből, így már nem is küldheted vissza vele (hiszen ennek a díja téged terhel, de egyébként is előtte meg kell rendelned az elszállítást, ő ott helyben nem veheti fel a csomagot). De ha meg nem írod alá, akkor nem is bonthatod még fel.

    Faramuci helyzet. Csak akkor élhetsz jogorvoslattal, ha a csomag láthatóan sérült/bontott, ekkor a futár jegyzőkönyvet vesz fel, majd jöhet a kárrendezés.

    Egyébként meg hivatalosan 8 (sok helyen önszorgalomból 14) napod van indoklás nélkül elállni a rendeléstől, viszont ha nem kapsz mást, csak egy csomag fadarabot, akkor nehéz lesz bizonyítani, hogy nem te akarsz csalni. Szerintem nem gáz unboxing videót készíteni saját használatra. Ha minden oké, akkor legfeljebb törlöd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák