Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz redbiro #30296 üzenetére

    Paneltáp/PicoPSU-s házakra nem jellemző a (több) 3,5"-es HDD, vagy a bővítőkártya fogadása, mert ilyen esetben körültekintően kell tápot választani, fokozottan ügyelve a 12V-os ág méretezésére. Jelen esetben a problémát a 3,5"-es merevlemezek jelentik, ahogy azok indulásnál egyszerre pörögnek fel és néhány másodpercre relatíve erősebben terhelik a 12V-os ágat, mielőtt beállnak a működés közbeni alacsonyabb szintre. Amit tudni érdemes:
    - Komolyabb alaplapok támogatják a SATA szabvány által lehetővé tett késleltetett felpörgés (staggered spin-up) lehetőségét. (Az említett alaplapok nagy valószínűséggel nem, de utána kell nézni.)
    - Tápok esetében a folyamatos 12V-os terhelhetőség mellett fel szokták tüntetni a rövid ideig fenntartható maximumot is (mielőtt túlmelegedne). Mivel a merevlemezek felpörgése csak néhány másodpercet vesz igénybe, így utóbbi a mérvadó.
    - A felpörgéskori teljesítményfelvételt befolyásolja a HDD motorjának teljesítménye (7200 v. 5400rpm); a tányérok száma (mekkora tömeget kell felgyorsítani), illetve hogy mennyire van elnyújtva időben a folyamat (van olyan modell, ami direkt lassabban pörög fel a kisebb teljesítményfelvétel érdekében). Ezért érdemes minden esetben meglesni a vonatkozó specifikációt. (Ezt PeterPH-nak is mondom.)
    - A külső Rack amellett, hogy kibővíti a szóba jöhető házak listáját, olyan szempontból (is) szerencsés, hogy 3,5"-es HDD esetén a 12V miatt eleve saját tápellátása van.

    Ezekben az SFX táp és a 2,5"-es HDD keret helyén kényelmesen elfér 2db 3,5"-es merevlemez, viszont saját HDD keretet kellene hozzá készíteni. Például olyat, ami az SFX táp furataiba rögzíthető, így a ház gyári állapota is megmaradhatna.
    - Silverstone ML05
    - Silverstone ML06
    - Silverstone ML06-E (Azon kevés bolti házak egyike, ami miatt nem feltétlenül építenék sajátot.)

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák