Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz lizRRR #4016 üzenetére

    Kijelentésed minden reális alapot nélkülöz. Én pont az vagyok, aki, ha már erős VGA-t vesz, akkor ki is akarja használni. ;)

    SzlobiG: Persze, azt értem én is, de a VGA-m kihasználtságát illetően azoknak semmi értelmük. :R

    helkis: Ha már így rákérdeztél, úgyis kellett volna írnom, mert mások sem értik. Azt tekintem kihajtásnak, ha a procim minden magja/szála 100%-on dolgozik, akárcsak a VGA. EZ a kihajtás, ami nyilvánvalóan egy ideális állapot, mert a programozók nem veszik a fáradságot az eléréséhez, és ezért ér játékra még mindig többet egy széthajtott 2 magos proci, mint egy akárhány magos egyéb, alapon. Végeredményben tehát leginkább engine-limit-ről kellene beszélnünk minden játék esetében, de pl. 3DMark06 is csak 1 magot terhel (SM2), ill. 2 felet (HDR), mégis megvan a VGA-m kihajtása 99%-ban (HDR) 1.6GHz-en (i7-izom ;] ). GTX460-hoz talán kellene 2.1GHz, de még nem tudom megnézni.
    Az "architektúra-limit"-ről már beszéltünk nemrég.
    (I)Bármely(/I) AMD után lehidalhatsz egy i7-től, főleg játékok alatt. :P
    Amúgy én még egyetlen játékot nem láttam, amely 2 full terhelt magnál több erőforrást használt volna a procimból, akárhány szálat használt is, ráadásul 4 szál normális használata is elég ritka még, a 8-ról nem is szólva, ezekből csak annyit nyerek (amit te is érezhetsz HT ON), hogy a rendszer átmegy ezekre szükség esetén, így több erőforrás jut a VGA alá.

    Végeredményben csupán azt szeretném megtudni, hogy egyrészt kihajtaná-e a GTX460-at a konfigom alapon (ebben egyébként már biztos vagyok), illetve, hogy megérné-e SLI-be beruházni, amit viszont csak normális engine-ekkel lehetne tesztelni (esetleg Vantage), mert ott van pl. a Call of Pripyat, amely faszán DX11-es, és csak 1 CPU-magot használ (a többi 7 meg kényelmesen sziesztázik :(( ), tehát nagy eséllyel nem sokat nyernék vele SLI esetén (és még nincs is maxra téve minden beállítás). Mindenesetre ennek eldöntésében nem sokat segítenek az itteni tesztek, amelyek nem maximális beállítással futnak, ill. emellett a harsogás, hogy mennyire kell tuningolni a procit, miközben valójában senki nem nézte meg. :((( Semmire nem megyek azzal, hogy 20-adszor is leírja valaki, hogy miért tesztel default beállításokkal, mert mint én is leírtam 20X, az engem egyáltalán nem érdekel. :R

    Tehát még mindig várok FullHD v. legalább 1680x1050 Vantage teszteket (és persze GPU-scoret!) extreme beállítások, max. AA & max. AF mellett különböző i7 (vagy legalább core i) sebességek mellett, ill. ugyanezt SLI-vel (CPU-mag kihasználási grafikonnal). Előre is 1000 köszönet annak, aki beszámol róla. :R (Ill. olyan játék-teszteket, amelyek szintén minden maxi beállítással futnak, szintén CPU-magok kihasználási grafikonjával az értékelés végett.)

    Archanon: Most már csak más CPU-sebesség mellett kellene látni, hogy van-e CPU-limit. Egyébként sajna a te procid azonos órajelen jóval lassabb még a wolfiknál is, nemhogy a core i-knél, amelyekkel talán magasabb eredményeket is kaphatnál (nálam legalábbis ez volt a tapasztalat E8400 vs. i7, de HD58xx topicban is).

    siriq: Még csak kipróbálni sem akarom! :DDD Hatásfoka is megvan?

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák