Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Gabo

    tag

    Elhatároztam korábban, hogy nem fogom OC-zni a GTX 560Ti kártyámat, mivel gyárilag már így is OC. Tegnap este mégis megnéztem pár dolgot az Afterburner / Kombustor párossal.

    Én arra voltam kiváncsi, hogy meddig tudok lemenni a Vcore-al, hogy a kártya az adott gyári órajelen még mindig stabilan fusson.
    A célom az volt, hogy kevesebb áramot vegyen fel a kártya, hüvösebben fusson, és halkabb legyen a ventillátor, de ne veszítsek teljesítményt.

    1,000 V-nál lejjebb nem volt stabil (ki tudja miért? :D ). 1,000V mellett viszont 925 MHz órajelet tudtam stabilan adni neki. Ez kis mértékü OC a gyári 900 Mhz-hez képest.
    A RAM-on is tudtam húzni 2100-röl 2380-ra (4200 MHz -> 4760 Mhz).

    A Kombustor szerint pár fokkal kevesebbel futott az én beállításaim mellett, mint a gyári beállításokkal és valamivel (nem jelentös) jobb pontokat is kapot a benchmark-on. Hallkabb is volt és a tápegység sem cicergett. :)

    Szóval összességében nekem az új beállítások tetszenek.

    Amit észre vettem viszont, hogy a gyári órajelekkel volt a legmagasabb PhysX pont. Minél feljebb toltam az OC-t, annál kevesebb pontot kaptam a PhysX-re, míg az összes többi sebességpont emelkedett egyenes arányban az OC-val.
    Ezt érti valaki??

Új hozzászólás Aktív témák