Új hozzászólás Aktív témák

  • Sil

    senior tag

    válasz kymco #2600 üzenetére

    Nincs ez fent valahol?

    Firefoxból, gondolom, egy sima alap telepítést használtak, mindenféle állítgatás (pl about:config preferenciák) meg kiterjesztések nélkül, nemde? Csak mert úgy nem feltétlenül optimális. Elég sok tényezőtől függ, hogy egy adott gépen melyik böngésző lesz a gyorsabb, szerintem nem lehet általánosítani. Én sem mondom, hogy a Firefox a világon a leggyorsabb böngésző, csak mert az én gépemen, az én beállításaimmal veri a szintén általam beállított Operát. A kezelhetőségben is hasonló a helyzet, Firefoxban sok haladó beállítás about:config-ból érhető el, vagy pl kiterjesztéssel finomítható tovább a működése (ilyen pl a cache kezelése is: a disk cache-től eltérően a memory cache mérete about:config-ból módosítható).

    A Secuniás sebezhetőségek számát hogy számolták ki? Az arányok többé-kevésbé hasonlítanak, de konkrétan ilyen számokat nem láttam (pláne konkrétan ezeknél a tesztelt verzióknál). Amúgy ez nem rossz teljesítmény ahhoz képest, hogy a Firefox az egyetlen nyílt forráskódú szoftver közülük. A súlyosságot mennyire vették figyelembe? Mert az IE ott is elég csúnyán jönne ki egy összehasonlításból...

    A tesztről leírtak alapján én nem látok releváns különbséget a Firefox és az Opera eredménye közt, egy-egy hajszálnyival bizonyult csak jobbnak az Opera néhány területen (ami egyébként könnyedén orvosolható), míg másban a Firefox lett a jobb szintén egy hajszálnyival. Ráadásul ezek nagyon kiragadott területek, nem teljes, nem átfogó a teszt. De még ha részletesebb is lenne, akkor is nagyon fej-fej mellett lenne ez a kettő (az IE továbbra sem játszik persze), hol az egyik, hol a másik egy kicsit előrébb, mindegyiknek megvannak a maga előnyei. Szóval továbbra is csak személyes preferencia kérdése, kinek melyik a jobb.

Új hozzászólás Aktív témák