Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz viktorhu #14758 üzenetére

    A mobilos parkolás is így működik több helyen. Elindítod a parkolást, befoglal egy nagyobb összeget (talán a maximális parkolási időhöz tartozót) és majd ha leállítod áll elő a tényleges összeg, és az van hogy eltelik egy 24 óra mire a számlatörténetben is megjelenik.

    Az ital automatán ha tippelnem kellene az automata saját mikrokontrollerével csak így lehetett integrálni a bankkártya terminált. Gondolom eredetileg érmebedobáshoz volt megírva a szoftvere, aminél előbb azt látod hogy mennyi összeget dobáltál be még a választás előtt (credit: 600), majd ennek terhére tudsz italt választani amit egyből ki is ad a gombnyomásnál.

    És a bankkártya illesztést úgy csinálták meg hogy a mikrokontroller megkapja mintha a legnagyobb ital díja be lett volna dobva (ekkor már foglalva van a számládon), majd a kiválasztott ital ára jön vissza a bankkártya terminálnak a véglegesítéshez miután az kiadta azt.
    Valahol logikus, mert ha belegondolsz mivel két rendszerből áll, és a kiadó nem vár a bankkártya terminál válaszára sose, csak így lehetett kivédeni azt az esetet hogy az automata már kiadta, de a terminálon még nem fizeted ki, és csak úgy elsétálsz. Béna, de ettől még programozás szempontjából érthető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák