Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt csak kerékpárral lehet megcsinálni. A nagyvárosokban nem akadhatsz be a dugóba, kiszállítás közben.
Ez inkább logisztika probléma, mint az ételkészítésé. Csak készételekkel lehet megcsinálni. Olyanokkal, amit órákon keresztül lehet tárolni kiszállítás előtt.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Fancy-boy #11 üzenetére
"...mert a nagy autógyárak természetesen nem akarják ezt."
Az autógyárak azt akarják eladni, amit megvásárolnak a vásárlók. Európában a környezetvédelmi előírásokat nem lehet megtartani nagyon kis járműmotorokkal. Korábban az 1 literes motorok voltak az alsó határon. Most az 1.2 literes, háromhengeres motorokkal lehet tartani csak a környezetvédelmi előírásokat.
Aki nagyvárosban nagy autót vásárol magának az mazochista. Nemcsak parkolni sokkal nehezebb, a jármű mozgatása is sokba kerül, magas a fogyasztás.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Az indiai ételek nagy része a következő összetevőkből áll.
Rizs, 3-4 féle előfőzött hús, 4-5 féle szósz. előfőzött zöldségek. kész levesek.
Beérkezik a megrendelés, elég csak összelapátolni a megrendelt kaját. Egy percen elül szállítható.Nem szeretek indiai étterembe járni, mert véletlenül sem lehet friss ételt kapni. Az illóolajok amik az íz és illat finomabb részék adnák, már régen elhagyták az asztalra kitett menüt.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Donki Hóte #23 üzenetére
A wok to go étteremben is trükközni kell. De nem órákkal hamarabb készülnek elő, hanem percekkel. A rizs már kész., a zöldségek elő vannak készítve a hús vagy halat is elő lehet melegíteni. Ha nagy a forgalom, a 2 percből gyorsan lesz 20. Főleg akkor, ha tartani akarják a higiéniát.
Egy percnél nem eshet több az étel előállítására. Nem tudom, melyik emeletre kell vinnie a futárnak az ételt és mennyit kell várnia a liftre, ha egyáltalán van lift.
Maximum 5 perc tekerési távolságba küldhetem el a kerékpárost, ami azt jelenti, 10 perc távolságonként kell egy elosztó pontot kialakítani. Mondjuk kisbusz, transporter, .. felállásban. A belvárosban már ez is meredek, mert nem nagyon van szabad parkoló, ahova le lehet tenni az elosztópontot.Kicsit más téma.
Aki egy évet képes lehúzni étel, csomag, ... kiszállítóként, az már közel professzionális járművezető. Az esetek sokkal nagyobb százalékában tudja mit, csinál, mint egy átlagos autós vagy kerékpáros.
Mi szállítunk ki ügyfeleknek. Látom melyik kollégánk profi és melyik csak dolgozó. A profik sokkal gyorsabbak és sokkal alacsonyabb a koccanási statisztikájuk. A lassabbak többet koccannak. Nyilván ez a nagy átlag. Volt olyan aki hétfőn kezdett és kedden már a harmadik koccanásnál tartott, szóval gyors volt. Szerdán már nem volt dolga. A legrövidebb ideig üzemelő Ford Transit Connect nem volt egy teljes napot szolgálatban. Délután elhoztuk. Másnap délelőtt egy fiatal kollégánk, Harmincas korlátozás mellett úgy ált be egy útra merőleges parkolóba, hogy az autót oldalára fordította. Ráadásul lerombolt egy szabályosan parkoló autót is. A srác addig ki sem mert mászni a járműből, míg a rendőrök ki nem érkeztek helyszínelni. Az autó totálkáros lett.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Donki Hóte #40 üzenetére
Nem teljesen ez a munkám, Csak a covid félelmek miatt csöppentem bele a kiszállításba.
Sajnos egyre jobban.
A baj az, hogy élvezem is ezt a helyzetet. Ki lehet maximalizálni a lehetőségeket. A pandémia óta volt két fotoshooting gyorshajtás miatt. Minimális büntetéssel. Nulla darab koccanás és baleset mellett.Casco.
Van erre speciális biztosítás. A Casco csak magánhasználatú járművek esetében opció, de azok esetében sem, ha üzleti felhasználásra használták a járművet, a balesetkor.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz HujperPatrik #43 üzenetére
Miért kellene kapkodnia a futárnak?
Ha 5 perc távolságra küldöm el és erre 7 perce van, akkor nincs ok a kapkodásra.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz -Skylake- #46 üzenetére
Aki befogadja a rendelésed, az nem látja a konyha valós terheltségét. A legutolsó infó szerint vállalja be a szállítást. Volt barátnőm aki a mekiben dolgozott. Amikor elkezdtek jönni az éhes emberek, már kiabált hátra. Amit rendelnek, abból azonnal csináljanak plusz kettőt. Így csökkentik a hirtelen terhelés hatását. De ez sem tökéletes megoldás. Ha lemegy a csúcs és nem figyelnek rá, hirtelen sok étel fog kifutni az időből.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Donki Hóte #53 üzenetére
"Nekünk a sushit is mindig 40-50 percre hozzák ki, de az legalább nem tud kihülni "
Csak felmelegszik.
Ha egyszer Münchenben jársz, akkor a Yuki Hana kötelező program legyen. Ott ettem nagyon finom sushit. Ismerik a limette és pirított fekete szezámmag keresztezéséből készített ízbombát.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
A minőségi ételek esetében, például a bécsi szelet esetében, a szállítási idő hatalmas probléma.
Az elkészült rántott szelet nagyjából 10 percig képes megtartani a ropogós burkolatát és a szaftos húst. Utána átalakul azzá amit minden háziasszony el tud készíteni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"Azért eldönthetnétek, hogy akkor most a bécsi szelet az minőségi, vagy mennyiségi étel. "
A rántott hús vagy rántott szelet, a mennyiségi étel.
A bécsi szelet, minőségi étel.A rántott hús sertésből vagy szárnyasból készül, kenyérmorzsával, étolajjal (napraforgó)
A bécsi szelet borjúhúsból esetleg sertés szűzpecsenyéből készül. valódi zsemlemorzsával. A sütés külön mutatvány. Van ahol 3 lépésben sütik a húst. Az első folyadék, 200 fok fölötti. A harmadik vélhetően vajzsír, ami egy kellemes ízt ad a bécsi szelethez. Annyi zsiradékot kell használni, hogy mindig ússzon a hús. Ha leér a serpenyő aljára, nem fog egyenletesen barnulni a kabát.
A zsemlemorzsa mérete határozza meg a kabát vastagságát. A készen kapható morzsákat általában nagyobb morzsalékra darálják. Ennek két oka van. Könnyebb készíteni és gyorsabban fogy.
A morzsába szoktak adalékot tenni. De ez mindenütt konyhatitok. Vélhetően darált darált csonthéjas magot. csirkéhez biztosan mogyorót kevernének. De nem készítenek csirkéből, bécsi szeletet.Ha Bécsben jársz, érdemes megpróbálnod, az eredetit.
Itt van egy leírás, ami nagyjából korrekt.
Van egy videó, amit most nem találtam meg, Az egyik legjobb vendéglő mutatja meg, hogyan készítik a sertés szűzpecsenyéből a Wiener Schnitzelt.A átlagos és gyors éttermek ma már sokkal egyszerűbben készítik a rántott húst. kiveszik a mélyhűtőből a nagyüzemileg készült szeletet. Nagyjából az előírás szerint kisütik. (Olyan is.)
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Motoros topic
- Diablo IV
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megérkezett a legújabb és eddigi legátfogóbb 3DMark teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs