Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pusszycat

    nagyúr

    válasz Hieronymus #11 üzenetére

    Látom értesz a dolgokhoz ezen a téren, elárulod hány kg. vagy? :U
    Pl. azt olvastam, h az almaecet reggel fogyasztva olvasztja a kilókat el is kezdtem kanalazni, rendesen hízni kezdtem tőle azonnal abbahagytam.

    [ Szerkesztve ]

    Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Hieronymus #11 üzenetére

    Tipikusan nem azokra gondoltam, akik az életmód miatt sok kalóriát égetnek el. Pont ez a lényeg. Elavult szemlélet, hogy önmagában a kalória matekról szólna a hízás. Összetett kérdés, mert az vércukorszint, de a bélbaktériumok is meghatározók. Csináltak kísérletet egerekkel, kövér egér megkapta a sovány bélflóráját, és lefogyott. Szóval pont ezeket a régi és buta tételeken kéne túllépni.

    A zabpehellyel nem értek egyet, és az utifűmaghéj is teljesen felesleges. Soha nem vagyok éhes, pedig nem bélelgetem ki a gyomrom. Korábban folyton éhes voltam, és késő estig ettem.

    A szénhidrátra nincs szükséged, ez nem csak a hízásról szól. Ma már tudjuk, hogy a szénhidrátok alzheimert, gyulladásokat okoznak. Pl. a magas koleszterin, mint mumus. A koleszterinszint adottság, és nem az ételen meg a súlyon múlik. A magas koleszterin akkor probléma, ha gyulladásban van az érfal. Nem hiszek abban, hogy minőségi szénhidrát. Sem a teljeskiörlésű, sem a purpur, sem a többi. Megemeli a vércukorszinted. Ami kell az agynak, meg a vörös vérsejteknek, azt előállítja a máj is.

    A böjt persze, hogy mindegy mikor csinálod, nekem így vált be, vagy inkább így szeretem. 12-kor lakomát csapok, reggel 7kor ahhoz se időm, se kedvem. :) egyébként koplaló napot is szoktam csinálni.

    Nem én vagyok ennek a szakértője, én csak most kezdek elmélyedni a témában, de érdemes a témában meghallgatni a szakértőket, mert szerintem egy két dolgon te is meglepődnél. :)

    A főzési szokásaim lehet, hogy nem tökéletesek, de a zöldségek élvezeti értéke nem a párolás során maxolódik ki. Olívaolajból olyat használok, amivel lehet sütni, az extra szűz olívaolajat főzés után szoktam rátenni. Szezámolajjal is szoktam főzni.

    A fruktóz tudtommal a legolcsóbb és legrosszabb cukorfajta, a szőlőcukornak a legmagasabb a GI-je. Édesítőszer is megemeli valóban.

    :R

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

  • Fred23

    nagyúr

    válasz Hieronymus #11 üzenetére

    Fruktóz teljesen oké, amíg van elég enzimed, ami bontja (1), illetve van helye, tehát nem marad belőle fölösleg (2).

  • ncc1701

    veterán

    válasz Hieronymus #11 üzenetére

    Pedig a srác igazat ír. A cukor, meg a zab végül is szénhidrát lesz. Ami a vérbe bekerülve megemeli a vércukrot (lassan, vagy gyorsan, tök mindegy egészséges szervezetnél ebből a szempontból). A szervezet erre elkezd inzulint termelni, mert a vérben nem maradhat a sok cukor. És amíg inzulin (+cukor) van a véredben, addig a szervezeted vagy elhasználja (izmokban plö mozgás, vagy a mozgás után a glikogén raktárak feltöltésére), vagy megy szépen be pocakra.
    Amit látok az az, h a kattant ketósoknak lesz igazuk, erre már több orvosi kutatás is vonatkozik, azaz az emberi szervezet bár fel tudja dolgozni, de alapvetően nem, hogy nem szükséges, hanem kifejezetten káros a bármifére szénhidrát bevitel. Azaz kb megfelelő fehérje+zsír a jó étrend. Szénhidrát eleve gyulladás+rákkkeltő...
    Az is tény, h az agynak sem kell a szénhidrát, mert ketonokon ugyanúgy elüzemel.

Új hozzászólás Aktív témák