Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Sanya #101 üzenetére

    Ott hibás a logikája, hogy bármilyen szennyezés csak a koncentrációjával együtt értelmezhető.

    A só természetes anyag, szüksége van rá a szervezetünknek és ha nem rakunk az ételbe, akkor szar az íze, mégis ha egyszerre lenyelsz 56g sót, akkor meghalsz.
    Most akkor támogassuk, vagy tiltsuk a sófogyasztást?

    A természetes/mesterséges felosztás első sorban nem az anyag eredetétről szól, hanem a koncentrációjától.
    A béta-karotin pl. nagyon hasznos A-vitamin forrás, de túladagolható, aminek hátására olyan reakciók léphetnek fel, mint csontfájdalom, látászavar, májkárosodás, fejfájás, hányás, menstruációs panaszok, bőrgyulladás, hajhullás, stb.
    A természetes táplálékokkal (zöldségek, gyümölcsök, tojás sárgája) bevitt béta-karotintól ugyanakkor nem lehet bajunk, mert ezek nem tartalmazzák akkora koncentrációban, de mesterséges adalékként simán túl lehet adagolni.
    Tehát a "mesterséges" béta-karotin alatt nem magát a vegyületet, hanem a magas koncentrációt szokták érteni, amit csak mesterséges módon lehet elérni.

    A lényeg, hogy egy anyag élettani vagy környezeti hatásait nettó hülyeség a koncentráció figyelembe vétele nélkül vizsgálni.

Új hozzászólás Aktív témák