Aktív témák

  • BeerBier

    senior tag

    válasz TazLeacher #1000 üzenetére

    Zárlatos lett az akksi...
    Tedd fel megint töltőre,és ha érzed hogy vagy a töltő vagy az akksi (esetleg mindkettő) melegszik,akkor tutira zárlatos..

    Olyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz BeerBier #1001 üzenetére

    Ohh...ok, ránézek majd. :R Attól a töltőnek nem lehet baja, ha a sz@r aksit rárakom?

    Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

  • BeerBier

    senior tag

    válasz TazLeacher #1002 üzenetére

    Figyeld töltés közben úgy 5-10 percenként hogy melegszik e.
    Ha igen,azonnal húzd ki a töltőt,de pár perctől még nem lesz baja.
    (Én más márkát/típust használok ugyan,de nálam már 3 akksi volt zárlatos,és mindig a töltő melegedése figyelmeztetett erre.A töltőmnek azóta sincs baja,az akksikat meg ingyen kicserélték)

    Olyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz BeerBier #1003 üzenetére

    :R

    Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

  • badbull1

    csendes tag

    vettem én is egy e-cigarette -t 3k ért
    alappatron üres amit adtak hozzá és adtak egy 10 darabos nikotinos patronkészletet is.
    sok leírásban feltűnt hogy azt írják hogy a patronba elhelyezett folyadékot párologtatja a készülék. nekem az a fura hogy ugye a párologtató után van maga a patron ami végett még elképzelhető hogy a meleg levegő miatt párolog az oldott nikotin is de üres patron esetén is füstszerű párát (? ilyen magas lenne a páratartalom levegőben ?) bocsát ki a készülék és így is érezhető egy kissé édeskés íz ( a kissé erősebb torokkaparásra emlékeztető érzésről a 0.1 es szokásomhoz képest nem is beszélve).
    tudtok valami konkrét technikai leírást az eszközről hogy milyen anyag a benne található prozus "párologtató" és mitől, milyen anyag adja üres patron esetén is ezt a tényleges füsthöz hasonlító levegőt ?

    Válaszokat előre is köszönöm!

  • Juleshu

    tag

    Ne haragudj, de én elvből nem nyilatkozom ilyen 3k-ért megvehető, noname e-cigikkel kapcsolatban. Majd más lehet, hogy kisegít. :D

    (Huawei G7) --> Honor 8

  • Juleshu

    tag

    válasz Juleshu #1006 üzenetére

    Meg azt sem tudom, milyen az a te 3k-s ecigid, nincs tapasztalatom róla.
    Ami a gőzt adja: izzószál hevül, a liquid párolog.

    (Huawei G7) --> Honor 8

  • Lousha

    csendes tag

    válasz badbull1 #1005 üzenetére

    Tippem az, hogy e-Health-t vettél. Mivel vagy már szívtad töltött patronnal, vagy a piaci árus, akinél vetted, a másik végéről megfújva illusztrálta vele, hogy bizony füstöl, így maradt a porlasztójában némi lötyi, azt érzed, ha "üresen" szívod.
    Minél többet játszod ezt vele, annál hamarabb fog meghalni, mert nem szeret üresen égni.

    Ha leveszed a patront, látsz egy tüskeszerű dolgot, gyűrött alufóliára emlékeztető, csak kemény anyagból. Ez az ún. híd, fémszivacsból. Ugyanilyen anyag van a porlasztóban ott is, ahol már nem látsz bele. Ez elég sok lötyit képes megtartani, azt "füstöl" még. Marad továbbá lötyi a híd alatt fűtőszálbab futó üvegszálban is.

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • badbull1

    csendes tag

    válasz Lousha #1008 üzenetére

    Igen "Health e-Cigarette" tipus.
    Annyi "tartás" azért benne is van hogy nem a piacon a román öregasszony szájából veszem az ilyet vagy a kínai próbálgatásra ajánlgatós piacon ....
    Ismerős részéről próbáltam már ...
    Én speciel egy (nem "zug")dohányboltban vettem s a hölgy ott vette le előttem róla a műanyag fóliazárat. Valsz. lehet hogy gyárilag itathatták fel talán próba során vagy passz de tényleg már rögtön érződött rajta ill. füstölt ..vagy annyi párát magába vett az a porózus anyag ahogy visszafele fújtam én is ...
    Gondolom az izzószál ég ki hamarabb ha szárazon vagy sűrűn slukkolunk vele?!
    Arról is olvastam hogy valami ultrahangos párologtató módszer is szerepet játszik (habár ezt a hétvégén talán kiderítem) nem csak sima melegítésen alapul.
    Engem csak a pótcselekvés miatt meg talán a nehezebb párabelégzés miatt érdekel a dolog a töltőfolyadék nem érdekel hogy tartalmaz e nikotint. Annyira nem vagyok függő csak csak pc előtti munka miatt a szünetekre ....
    Azon is agyaltam hogy ne tegyem tönkre szárazon hogy natur desztvizet meg orvosilag elfogadott inhaláló aromát teszek bele s nem xx ezerért veszek ...
    Ezt a típust is láttam dizájnosabb társai társaságában 8k ért de hát ha kapok 3 ért is akkor nem fizetek + tizenezret azért mert valamit rápingáltak arany színű festékkel. Arról nem is beszélve hogy haveromnak szintén egy boltban ajánlottak fél éve egy 18k értékűt .. hirtelen nem tudom milyen márka .. de nem bírja megtartani a szájával mert olyan nehéz :DD s én speciel x évi nem szofis dohányzómúltam után nem vettem észre az ízvilágon kívül nagyon más lényeges különbséget
    Arról nem beszélve hogy szerintem az okos távol keletieknek ez szerintem nem is kerül többe 1000 forintnál s a többség márkában csak a "más érzést" fizeti ki mindenki többszörösen mint amennyibe kerül ...

  • Lousha

    csendes tag

    válasz badbull1 #1009 üzenetére

    Nehéz összeszedni, hány pontban tévedsz, de azért megpróbálom...

    Nem feltételeztem rólad igénytelenséget, amiért olcsóbb e-cigit választasz, mint amit legtöbben használunk. Ezt te láttad a sorok mögé, önállóan. Az e-Health-t leginkább vásárokban, piacon árulják, 3.000-nél jóval olcsóbban és jóval drágábban is. És mivel sokan semmit nem tudnak még az e-cigiről, a legtöbb árus meg szokta mutatni vásárlás előtt, hogy valóban van füstje, úgy, hogy a "parázs" felőli végén belefúj.
    Csupán a kérdésedre szerettem volna választ adni, mielőtt tönkremegy a próbálgatás közben a 3.000 Ft-os holmid, ami lehet, hogy relatíve olcsó, de azért ennyi pénzt sem szívesen dobok a kukába, hát gondoltam, téged is megóvlak tőle.

    Megjegyzem, én rengeteg dolgot vettem már piacon, vásárban, bolhapiacon, százforintosboltban, kínai "gagyis" honlapon, de még olyan virágtartóm is van, amit a kukából mentettem ki, majd újítottam fel. Ettől nem érzem, hogy ne lenne bennem tartás. És ha "igényes boltban" vásároltam, attól sem éreztem jobbnak, többnek magam. Az érdekelt, mit akarok beszerezni, azt hol tudom normális áron és minőségben megtalálni.

    Igen sokan próbáltuk az e-Health-t, többek között én is, mielőtt "rendes" e-cigit vettem. Sem én, sem más nem azért döntöttünk így, és nem azért igyekszünk lebeszélni másokat arról, hogy pénzt költsenek erre a termékre, mert márkabuzik vagy sznobok vagyunk, hanem mert próbáltuk azt is, emezt is, és a különbség... khm... nem kicsi.
    Ennek ellenére, amint olvashattad, egy szóval sem mondtam, hogy hú de hülye vagy, amiért ezt megvetted, már csak azért sem, mert nekem pl. a mai napig egy kellemes emlék az e-Health, aranyos kis játék volt, és nagyon bejött az íze is, csak nem elég arra, amire ki lenne találva. Hogy a normál cigi mellett olyan helyen is legyen mit szívogatnod, ahol nem szabad rágyújtani, arra voltaképpen még elég is lehetne, viszont sajnos igen rövid az élettartama, de még annál is rövidebb az az idő, ami alatt kifogástalanul működik. Nagyon hamar veszít a normális füstjéből, és elég macerás ez ellen tenni. Ha meg minden hónapban újat veszel, akkor már nem is olyan olcsó.

    Az ultrahangos párologtató módszer és társai ostoba reklámszövegek, az e-cigi, köztük az e-Health is, egy sima kis izzószállal működik, technikailag nincs benne semmi extra.

    Agyalni lehet sok mindenen, sok hasznos e-cigis házibarkács fejlesztés született már ilyesmiből, de ha az e-liquidet vízzel és inhaláló aromával helyettesíted, kb. tuti, hogy megölöd a készülékedet, de közben akár árthatsz is magadnak. Érdemesebb azon agyalni, hol lehet ugyanezt olcsóbban megvenni.
    Ha nem ragaszkodsz a nem-zug-bolthoz, ahol vetted, hanem guglizol egy kicsit, hamar rájössz, hogy nem csak 4.000 Ft/30 ml-ért lehet e-liquidet kapni, hanem sokkal-sokkal olcsóbban is. Ezzel aztán sokat lehet még variálni, amiről szintén sokat olvashatsz némi keresgélés árán, de hogy gyakorlatilag tiszta vízzel nem fogod pótolni, azt megmondom, megspórolva neked a fáradságot, hogy kipróbáld.

    Valóban kapható az e-Health maga is jóval drágábban, akár csicsás csomagolásokban, de ez nem azt jelenti, hogy minden e-cigi ugyanez, csak szebb a külleme vagy más rajta a márkanév. Ennek a készüléknek minden egyes darabja komolytalan, gyenge, keveset tud. Ha neked pillanatnyilag megelégedésedre szolgál, természetesen semmi nem indokolja, hogy lecseréld. De ettől még nem fontos mások döntéséről negatív véleményt formálnod, akik saját igényeik felmérése, gondos tájékozódás és tapasztalatszerzés után vagy eleve nem ezt választották, vagy erről "továbbléptek" egy komolyabb készülék felé, ami ugyan többe kerül, de meg is szolgálja az árát, és tökéletesen pótolja, sőt, jelentősen felülmúlja a cigaretta által nyújtott élményt.

    Hogy egy e-cigi nehéz, az szintén nem arra utal, hogy rossz. Ez nem egy cigaretta, ez egy e-cigi készülék. A súlya mögött jobbára igen komoly teljesítmény lapul. Ha nehéz, hát legfeljebb nem a szánkkal tartjuk meg... De akit ez zavar, talál egészen cigis formájú, ámde tartósan és kiválóan működőt is. Az enyém most is a számban lóg, és nem azért vagyok képes erre a mutatványra, mert bazi erős az állkapcsom.

    Szóval nem, nem a "más érzést" fizetjük ki... Illetve olyan értelemben igen, hogy baromira más érzés egy 1100 mAh eGo, de akár csak egy 180 mAh Joye 510 füstös végén lenni, mint egy e-Health-én...

    (A szárazon égetősétől egyébként egyrészt igen, az izzószál is elpattanhat, de még valószínűbb, hogy megégeted a benne lévő üvegszálat, amin aztán már nem lehet segíteni.)

    Szóval ha kell még segítség vagy kérdésed van, parancsolj. Ha csak a jó érzés hiányzott, hogy okosabb vagy valamennyiőnknél, és 3.000 Ft-ból megoldottad, amit mi jóval többől, akkor legyen neked igazad, kívánom, hogy soká tartson mind ez az érzés, mind az elégedettséged a vásárolt termékkel kapcsolatban.

    Szép estét!

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • badbull1

    csendes tag

    válasz Lousha #1010 üzenetére

    "Nehéz összeszedni, hány pontban tévedsz, de azért megpróbálom.."
    Köszönöm ! ezért is érdeklődtem ..
    "Ha csak a jó érzés hiányzott, hogy okosabb vagy valamennyiőnknél, és 3.000 Ft-ból megoldottad, amit mi jóval többől"
    Szó sincs erről s ha így jön le az max az előtted reagáló hangvételéhez hasonló megnyilvánulás "ellentartására" szolgált ...
    Az tény hogy nem egy "kermi bajnok" ez a típus. Nincs magyar leírás, nincs tanúsítvány, nincs megfelelő ill. teljes körű technikai paramétereket tartalmazó melléklet vagy infó forrás stb.
    Azt is aláírom hogy technikailag számottevő különbség lehet a készülékek között, különös tekintettel az akkumulátorra ...
    Ám hogy ha tényleg csak marketing szöveg az ultrahangos porlasztó pl. akkor egy ilyen készülékért akár 30k -t elkérni ... háááát (erről pl. az elektroncsöves erősítők jutnak eszembe melyek jók jók akár nagyon-jók de árukat tekintve vásárlói már véleményem szerint igencsak sznob kategóriában is emlegethetők)
    Természetesen én is csalódni fogok benne ha egy hónap után a kukába kell hogy landoljon ...
    Nézegettem hozzá ill a boltban is említették hogy van hozzá porlasztó rész alkatrészként 1.2 k ért. S látva hogy a drágább termékénél melynél integrálva van a töltettel együtt a porlasztó ott is elkérnek némely után töltetért 600 ft/darabot ... talán ezekért választottam én is első ilyen e-cigit (játék)készülékemnek ...
    Egészségügyileg az aromásított deszt vizes e-liquid helyettesítéssel semmi gond egy doki ismerősöm szerint ... A készülékre gyakorolt hatása tekintetében hacsak valóban fűtőszálas párologtatásról van szó akkor max. a páraképzési hatékonysága eshet vissza vízzel az alkoholos folyadékkal szemben. Tehát hamarabb nem ég el a szál ill. eleve jobban hűti s a deszt víz végett még maga a porózus anyag sem tömődhet el. Ha pár hetet kibír a készülék akkor kipróbálom mindenképp menyiben másabb akár készülékre való hatását tekintve de főként élvezeti szempontból.

    Remélem ill. eltökéltségem hogy nem kiváltani szeretném a rendes cigit hosszútávon hanem csak a leszokáshoz vezető utam szeretném minél kényelmesebbé tenni magamnak ....

    Szép estét neked is!

  • Juleshu

    tag

    válasz Lousha #1010 üzenetére

    Kedves Lousha, hogy neked van még energiád ilyen hosszan ecsetelni a lényeget, elismerésem :). Ezért írtam, hogy én most ebben nem nyilatkoznék, mert a többi fórumon már annyiszor leírtam ezt vagy ehhez hasonlót, hogy már lassan kezd elfogyni az erőm :).

    +1 Lousha véleménye mellett.

    Natalyel :)

    (Huawei G7) --> Honor 8

  • Juleshu

    tag

    válasz badbull1 #1011 üzenetére

    Najó, mégis csak hozzá kell szólnom :).
    Bocsánat félreérthető voltam:
    "Szó sincs erről s ha így jön le az max az előtted reagáló hangvételéhez hasonló megnyilvánulás "ellentartására" szolgált ..."
    Elnézést, nem a személyed ellen irányult, hanem a hamar elromló, gyengécske gőzt adó e-cigi fajta ellen.

    "Ám hogy ha tényleg csak marketing szöveg az ultrahangos porlasztó pl. akkor egy ilyen készülékért akár 30k -t elkérni"
    Semmi baj, teljesen természetes hogy nem érted, hogy miről is van szó addig, míg ki nem próbálsz egy "normális" vaper kézséget. Evvel minden új ecigiző így van. Akinek az e-cigi már egy új szenvedély, élmény lett, és nem leszokott, hanem átszokott a vaperságra, azoknak igenis fontos a: Külalak, a teljesítmény, az ízek minél jobb visszaadása, a megfelelő torokhatás, a full elektronikus vagy épp a full elektronikamentes kivitel, a tartós ház, a... nem sorolom, ezer és egy oka lehet, miért kerül egy ecigi kevesebbe vagy többe. Amíg nem olvas egy kicsit utána az ember, nem néz meg pár videót a youtube-on, addig el sem tudja képzelni, mekkora bázisa van már a vaporizálásnak, milyen különlegesebbnél különlegesebb MOD-ok léteznek már, milyen új és újabb patronokat, kazánokat fejlesztenek ki hónapról hónapra.

    "van hozzá porlasztó rész alkatrészként 1.2 k ért. S látva hogy a drágább termékénél melynél integrálva van a töltettel együtt a porlasztó ott is elkérnek némely után töltetért 600 ft/darabot ..."
    A különbség annyi, hogy nem egy integrált, ami 400-600 ft-ba kerül, hónapokig használható, míg az 1.2k-s E-h**lt a töredékéig... A számolást már rád hagyom :).

    "Egészségügyileg az aromásított deszt vizes e-liquid helyettesítéssel semmi gond egy doki ismerősöm szerint ... A készülékre gyakorolt hatása tekintetében hacsak valóban fűtőszálas párologtatásról van szó akkor max. a páraképzési hatékonysága eshet vissza vízzel az alkoholos folyadékkal szembe"
    Hát pont ez a lényeg. Párologni az nem fog. Úgy, ahogy szeretnéd...

    Félreértés ne essék: nem akarlak rábeszélni, meggyőzni, mert látom, hogy ragaszkodsz hozzá, így csak azt kívánom, hogy bejöjjön neked, és azt adja, amit elvársz az ecigidtől.
    Hisz ez a lényeg, mindenkinek más jön be, és ha bejött, akkor már megérte, nem? :)

    (Huawei G7) --> Honor 8

  • Lousha

    csendes tag

    válasz badbull1 #1011 üzenetére

    Rendben, elfogadom, bár az előttem szóló hangvételével sem volt semmi gond, egyszerű ténymegállapítás volt, hogy nem beszélget ilyen cigiről, mivel az ára elég egyértelművé teszi, miről van szó, és sok e-cigis "haragszik" ezekre a cuccokra, mivel sok próbálkozót elriasztanak a témától, ez alapján elkönyvelik, hogy az e-cigi sz*r. Jules egy roppant segítőkész fórumtárs, és sosem óhajt másokat bántani, aligha állt most is szándékában.

    Nem az a baj a cigiddel, hogy nincs hozzá leírás. Ez inkább a bolttal baj, ahol vetted. Normális webshopokban pontos adatok alapján vásárolhatsz, nem az eladóhölgy kedves, ám jobbára maximálisan pontatlan vagy semmilyen tájékoztatása alapján. Az akkumulátorod kapacitása pl. 90 mAh, ez valami rettenetesen kevés. Arra is, hogy ne kelljen olyan gyakran tölteni, meg arra is, hogy rendesen meghajtson egy porlasztót.
    Ha szeretnéd, írok neked priviben olyan helyet, ahol érdemes is vásárolni.

    Ilyen készülékért, egy darab aksiért+kazánért+töltőért NEM kérnek el 30ezret, csak az occigénnél és hasonló gagyi botoknál. Ennyiért olyan fullos készletet vehetsz, több aksival, mindennel, amivel egy hétig sem kell gondolnod semmire, töltésre, bármi ilyesmire, ha te vagy a legintenzívebb láncdohányos a világon, akkor sem. Normális helyen a legdrágább aksi kb. 5.700 Ft, ami ennyiért már stabilizált vagy változtatható Voltot, töltöttségjelzést, miegymást biztosít, nem mellesleg csinos külsőt és orbitális mAh-ot, amivel akár 3 napig elvagy reggeltől estig dohányozva is. Rávaló kazán kb. 2.000 Ft, de az elfut két hónapig is, valamint nem füstpamacsokat, hanem gombafelhőket fejleszt. De integrált patront is vehetsz, mondjuk 500 Ft-ért, ami "csak" két hétig megy, de addig iszonyat élményt nyújt. Egy töltő meg mondjuk 1.500 Ft.
    Hogy láttál drágán készüékeket, az csak annyi, hogy nem jó helyen nézelődtél. Enyhén szólva nem egyenárasak az e-cigik, ugyanazt az e-Health-t pl., mint ami a kezedben van, konkrétan 19.990-ért árulja a Teleshop. De lehúzás bármilyen árucsoport esetében létezik, tájékozódni kell, az internet világában ez nem olyan nehéz. Egy kis időt kell rá szánni, és máris mindent tudhatsz, így nem csapnak be, nem húznak le.

    Porlasztót én pl. 790 Ft-ért is tudok mutatni neked e-Health-hez. Aksija szintén kapható 790 Ft-ért. Ennyit is ér, ennyit mondjuk úgy, akár meg is éri kiadni érte, ha valóban csak időnként szívogatja az ember.
    Azok az integrált "utántöltetek", amiket 600 Ft-ért láttál, sokszorosát tudják a készüléked porlasztó+patronja teljesítményének, már ha jók. Más kérdés, hogy azok a boltok, amik ilyen árképzéssel és tájékozottsági/tájékoztatási szinten működnek, általában minőségben a leggyengébbet árulják mindenből.
    Amit láttál, az nagy eséllyel a legegyszerűbb vatelines integrált patron volt, ami máshol 350 Ft körül mozog, és ezért kb. annyit megy egy töltéssel, mint egy-két doboz cigi, majd még nagyjából 6-szor újratölthető kis túlzással pár csepp e-liquiddel, ha aksid már van hozzá, onnantól cirka 50 Ft-ból egész nap bagózhatsz pár hétig, a liquid árától és a dohányzásod mértékétől függően.

    A doki ismerősödnek meglehet, hogy igaza van egészségügyi szempontból, csak gondolom, a technikai részéről fogalma sincs, mivel az orvosok 99%-a még csak nem is hallott az e-cigiről, pláne nem találkozott vele. Vízzel nem lehet e-cigi kazánt működtetni, pont. Nem véletlenül használnak e-liquidhez hasonló cuccot a füstgépekben sem, és nem vizet. Nyugodtan próbáld ki, ez egy szabad ország, csak majd ne lepődj meg az eredményen. Az e-liquid nem egy alkoholos folyadék, bár előfordulhat benne az is, kb. 1-2 % körüli arányban. Ennek is érdemes utánaolvasni, hogy miből is készül a cucc. A készülék ehhez a folyadékhoz van tervezve, és nem fog vízzel szuperálni, mivel nem lesz képes porlasztani a porlasztó. Amúgy nem az fog tőle tönkremenni, hanem az aksid ázik szanaszéjjel. Ha nem a patront töltöd meg, hanem 1-1 csepp vizes-aromás lötyit cseppentesz a porlasztóra, azt még csak-csak elpárologtatja, de nem kívánom neked annak a párának a belélegzését...
    De még egyszer: próbáld ki, úgy tanul az ember leghatékonyabban.

    Összefoglalva: hiányos információk alapján nem érdemes véleményt alkotni, mert az a vélemény szükségszerűen hibás lesz. Ha érdekel a téma, olvass utána a neten, de ne egy helyen, hanem sok helyen, és lehetőleg olyanokon, ahol adatokat látsz, nem barokk körmondatokat. Ha meg nem érdekel, csak szeretnél egy eszközt, ami ott van, amikor mondjuk montior előtt ülsz, és elégedett vagy ezzel az e-cigivel, akkor meg mondok olyan shopot, ahol tisztességes áron beszerezheted hozzá a szükséges dolgokat.

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • Lousha

    csendes tag

    válasz Juleshu #1012 üzenetére

    Hiába, sosem tudok ellenállni, akárhányszor fogadkozom... :-)

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • looser

    addikt

    Sziasztok, ma jött a Bónuszbrigád hírlevélben ez az ajánlat, csak nem tudom, mennyiben jobb a 2000 Ft-os kínai cuccnál. Gondolom bevizsgált készülék, a folyadék sem - annyira - egészségkárosító, hiszen nemzetközileg forgalmazott, nem pedig a 'kínai vegyes'-ben.
    Ha van egyéb alternatíva, amely komolyabb a kínai alternatívánál, belinkelné? Megköszönném :-) Anyámnak keresek valami megbízható szerkentyűt, mert a kínaival talán két patront ha elszívott, azután az akksi gallyra ment, de lehet, hogy ő töltötte túl...nem tudom. Azért a folyadékot tekintve kissé bizalmatlan vagyok egy műanyag papucsok és világító ablakdíszek között megbúvó távol-keleti cucc esetén, végül is a szervezetébe juttatja az ember.

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

  • Lousha

    csendes tag

    válasz looser #1016 üzenetére

    Mennyit dohányzik a jó anyád, ha sima cigiben nézzük, és milyen erőset?
    (A brigádos ajánlat eléggé felejtős, drága, de adat az semmi, ilyen helyről nem vásárolunk! :) )

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • looser

    addikt

    válasz Lousha #1017 üzenetére

    Hát most lecsökkentette 1 dobozra, de egyébként kb. 1,5 dobozzal szív el naponta. Egyébként nekem pont amiatt volt szimpatikus, hogy mindenfelé a világban van boltjuk-bemutatótermük és mondjuk legalább telefonon elérhetőek, elméletileg.

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

  • Lousha

    csendes tag

    válasz looser #1018 üzenetére

    Részben ezért is drágák, mert némi "nevük van", van meg mert állati nagy hátteret kell fenntartaniuk. De ettől még ez egy vacak shop. Ahol nem látod, hány mAh az aksi, hány Ohm a kazán stb., az alapból villantja a vörös jelzést.

    Az e-cigi még gyerekcipőben jár kicsit, így könnyű csillogó külsővel és megbízhatóságot sugalló szövegekkel becsalni a vásárlót. De tapasztalatból mondom, nagyon megéri egy hetet netközelben tölteni, és alaposan megkotorni a témáról olvasható tudnivalókat. A minőségi shopok nem azok, amik az első sorban könyökölnek, és jelentősen többet költenek arra, hogy a gugli elsőnek dobja ki őket, mint hogy mit is árulnak.

    Mindenesetre közel két dobozos fogyasztáshoz a leginkább ajánlható készülék az eGo lenne, mivel annak jól bírja az aksija a folyamatos nyektetést, és kiváló füstképzésű kazánok/integrált patronok kaphatók hozzá, de előre látom, hogy jön az az érv, hogy hát ez egy bumszli, nem úgy néz ki, mint egy cigi...
    Ha ez valóban fontos, tényleg, rettenetesen és mindenképpen fontos, csakis cigis forma képzelhető el, akkor Joye 510-et ajánlok, 280 mAh aksival, abból is nyomógombossal, csakis! Ez is kiváló termék, csak jóval hamarabb merül az aksi egy legkisebb eGóhoz képest is. De kb. 3 ilyen aksival már semmiképp nem lesz gondja a mamzinak, akkor sem, ha végre nem kell visszafognia magát, és annyit cigizhet, amennyit csak akar.
    Rá meg dual coil legkisebb integrált patron, fémházas kerámia patron vagy tank porlasztó tank patronnal. Esetleg sima vatelines integrált patron, az a legkevésbé macerás.

    Ha érdekel, megírom priviben, hol érdemes ezeket beszerezni.

    A löttyöket illetően meg amit ez a bolt és még néhány árul, 4.000 Ft/30 ml-ért, egy totál középkategóriás minőségű, túlárazott cucc. Mellesleg nemrég olvastam az egyik fórumon, hogy az egyik üvegben valami furaság volt, amitől a felhasználónak megfeketedett a nyelve... Az azért érdekes...
    E-cigiből szinte minden kínai, leggyakrabban az is, amiről azt állítják, hogy nem az... Ez ne ijesszen meg, csak többet kell kutakodni, hogy jó áron jót vegyél.
    Ha pedig mindenképp ragaszkodsz a tartalom pontos ismeretéhez, akkor keverd magad a lötyit, olcsóbb is, és tutira tudod, mi van benne.

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • devast

    addikt

    válasz Lousha #1014 üzenetére

    Ennek is érdemes utánaolvasni, hogy miből is készül a cucc
    Megspórolom a kollegának:
    Propilén glikol és/vagy növényi glicerin a bázisa, nagyrészt ebből áll.
    Opcionálisan ebbe a jön a dohánylevelekből kivont nikotin, pár százalék desztillált víz és/vagy etil alkohol (én spec vodkát használok :D ), és az aroma.
    Vizet nem fogsz tudni szívni, az tuti :) a lötty 200 vagy 300 fokon "párolog", már nem emlékszem pontosan.
    Szerk: löttyöt magam csinálom... így az ára kb: 170ft 10ml-enként, 500ft 30ml :) 2000ft egy hónap.

    [ Szerkesztve ]

  • Kvelstadt

    veterán

    sziasztok.

    nekünk most pont aktuális ez az elektromos cigi és kifejteném pár sorba a tapasztalataimat.
    én dohányoztam meg előfordul még hogy rágyújtok de nem függök már tőle vagy mégis de elég napi egy szál is a napi doboz helyett? mindegy is a lényeg ha azért szoktam le mert nem volt rá pénzem vagyis elvitte ami más valóban értelmes dologra mehetett volna és még ha rá is gyújtok nem mindegy hogy költök rá vagy néha egy cigivel bőőőőőven elvagyok.
    de viszont én a tapaszt próbáltam ki.
    gyerekek az működik! nekem működött! még ha placebo lett volna is működik sztem de megvolt az a kurvaerős nikotin szaga a tapasznak ami még a ciginek sem.
    persze ahogy nem volt rajtam kívántam a cigit szal ha placebo is akkor jóféle.
    na mind1 lényegre térek.

    anyám az leszokni nem akar viszont ajánlották neki ezt az elektromos cigit és vett egyet. hogy majd így spórol hogy néha ezt szívja majd cigi helyett és tök jó lesz.
    mondták a tutit hogy olcsóbbra jön ki meg hogy egy patron elég 7 napig stb..
    én azt mondom hogy aki cigizik és ezt próbálja ki cigi helyett az nem sokra fog jutni.
    kezdve ott hogy aki komolyan dohányzik az napi többször előveszi ezt a műcigit és szívogatja.
    de ez nem pótol.
    van némi tartalma amit érezni lehet de még én sem éreztem azt 10 perc szívogatás után hogy húdeolyan mintha cigiztem volna. plusz rohadtul nem bír ki egy patron egy napot sem ha az ember pl vagy 5ször előveszi a napi öt (és akkor keveset mondok) cigi helyett.
    merthogy a szokást meg a mozdulatot pótolja.... a tapasz mikor rajtam volt legnagyobb félelmem hogy a szokás köt inkább mint a függőség eltűnt tapasz hatására mindennel együtt. úgy éreztem magam mint aki sose cigizett. reggel nem cigi után nyúltam hanem néztem valami reggelit..
    na most nem a tapasz dicsérésére akartam kilyukadni de ha végképp nem tud mit csinálni az ember azt próbálja ki és nagyobb eséllyel szokik le mint ettől a elektrócigitől.

    "Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

  • zolisx4

    őstag

    válasz Kvelstadt #1021 üzenetére

    Sziasztok
    Kipróbáltam én is ezt a cigi utánzatot ,nagyon jó ,csak ugyan úgy rá kell gyújtanom ,nem birok leszokni ,többször voltam ezen a rezonanciás leszoktatáson a 3 dik ingyen volt :U
    Onnan kijöttem mindjárt rá is gyújtottam ,.
    Leszokni sem egyszerű főleg mert nem 2 éve dohányzom .

    toturi
    A tapaszt is próbáltam nem használ az sem nem helyettesítette a cigarettát.

    [ Szerkesztve ]

  • Kvelstadt

    veterán

    válasz zolisx4 #1022 üzenetére

    akkor próbálj ki KÉT tapaszt :)
    egyébként nem lehet úgy megcsinálni hogy mindenkinek jó legyen. inkább fel kéne mérni az egyén dohányzási szokásait és ahhoz igazítani egy tapaszt.
    én örülök hogy nekem bevált mert akaraterőm nem volt hozzá lévén hogy nem akartam leszokni hanem csak a pénz miatt döntöttem úgy hogy leszokok.

    [ Szerkesztve ]

    "Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

  • Lousha

    csendes tag

    Azért felmerül itt a nem mindegy kérdés: konkrétan milyen e-cigiről beszéltek, srácok? Kicsi, cigiformájú, -méretű, az aksiján nincs nyomógomb, csak szívni kell, hogy működjön, a patronja tízes csomagban érkezik, a cigi maga meg egy csinos fekete dobozban volt, e-Health felirattal?

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • Skynet258

    veterán

    válasz Lousha #1024 üzenetére

    Ez a baj, hogy szerintem itt sokan valami gagyi hulladékot vesznek, amivel persze, hogy nem tudnak le/átszokni...

    Srácok, kis cigi méretből Joye 510, nagyból meg EGO (mondjuk egy tank porlasztóval). Belevaló lötyik készen, vagy lehet keverni is otthon. Aki ettől nem dobja el a (nem vicc) két nap után büdösnek és undorítónak talált cigit... az kb. semmitől sem fogja. ;)
    Címsorba: ecigionline.com, és lehet rendelni mindenfélét, jó áron, kiváló (értsd szó szerint) eladói hozzáállással karöltve.
    Egyszerű és nagyszerű, így lehet pár nap alatt megutálni a cigit (az ecigire meg rákattanni). ;)

    Csak ezeket az olcsó szarokat felejtsétek már el... :N

    https://geekpulse.hu

  • Lousha

    csendes tag

    válasz Skynet258 #1025 üzenetére

    Uff, ámen, helyesen szóltál :)

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • Kvelstadt

    veterán

    válasz Lousha #1024 üzenetére

    lehet gagyi a miénk. fekete dobozos igen. de nincs gomb a cigin csak szívni kell. a szűrő része a cserélhető patron.

    skynet nem tudtam hogy ez gagyi e eddig csak leirtam a véleményem aról ami nekünk van.

    [ Szerkesztve ]

    "Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

  • Skynet258

    veterán

    válasz Kvelstadt #1027 üzenetére

    Az igazi baj nem az, hogy "gagyi van nektek". Az a baj, hogy mielőtt átálltok ecigire, nem ártana utánaolvasni, elvégre nem kis elhatározás, váltás, és anyagi szempontból sem érdektelen utánanézni.
    Én másfél napig olvastam az itteni fórumot, de leginkább egyéb helyeket. Ez alatt a nulla tudásomat sikerült rendesen felhúzni (azt sem tudtam hány részből áll egy ecigi, hogy mit mivel kell tölteni és hogyan, és a porlasztó is csak mint szó volt meg bennem, nem tudtam hozzárendelni semmit igazából).
    2 nappal a zéró tudás után már vígan rendeltem, abból a boltból, amit sokan ajánlottak, és azt, amiről rengeteg jó tapasztalat volt. Mire megkaptam, tudtam, hogy mit kapok, hogy hogy kell használni, ezáltal elégedett voltam, és vagyok a mai napig. Az ecigizés élmény, és nem bosszúság, úgy működik, ahogy olvastam/terveztem/szerettem volna.

    Szóval összegezve: magatokon segítetek, ha vásárlás előtt olvastok. Akár az előbb linkelt oldal fórumját, mert ott benne van minden, ami kell. ;)
    Losha fórumtársnő is ott van igazán elemében, sok infót megoszt mind a cigikről, mind a lötyikről.
    Ha ezen a cirka két napos lépcsőn végigmentetek volna, most nem az lenne a kérdés, hogy gagyi-e ami nektek van, hanem hogy milyen lötyit keverjetek magatoknak otthon csillogó szemmel, amit aztán jólesően fogtok pöfékelgetni. :K

    https://geekpulse.hu

  • Kvelstadt

    veterán

    válasz Skynet258 #1028 üzenetére

    ó anyám mindim csak megvette h kipróbálja meg ha jó akkor használja. ilyen komoly elhatározás és utánajárásról szó sem volt amit te leirtál mert nem is gondolta ilyan komojan. de köszi a választ.

    "Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

  • Lousha

    csendes tag

    Nem is ez a baj, lehet mindent kipróbálni, csak így nem tudsz kompetens véleményt alkotni az e-cigiről, csak az e-Health nevű játékról, ami anyukádnak van. Ha szeretnéd, hogy tartósan elfelejtse a cigit, akkor bizony látogass el oda, ahová Skynet irányított, és vegyél neki egy (még inkább 2) Joye 510 nyomógombos 280 mAh aksit 510-es tank porlasztóval és hozzá való patronnal, utána többé nem fog cigizni. Teljesen szükségtelen, hogy elhatározás meg akaraterő legyen benne, egyszerűen ki fog fordulni a szájából a cigi, és csak az e kell majd neki. (Esetleg később már az sem, ez már egyénfüggő.)

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • Skynet258

    veterán

    válasz Kvelstadt #1029 üzenetére

    Nem gondolta komolyan?Dehát vagy át akarok szokni erre, vagy nem. :DDD Kis utánaolvasgatást nem neveznék egyébként komolynak, csak úgymond... tudatos vásárlásnak. ;) Utánajárás... az meg konkrétan nulla. Itthonról a szobából intéztem mindent, maximum a postaládáig kellett elmennem... :D

    Alattam Lousha írta, mit vegyetek. Utána már nem akar próbálkozni... ha mégis... hát, akkor nem tudok jobb alternatívát jelenleg, talán pár év múlva (merthogy ezek a cuccok is fejlődnek ám elég rendesen. ;) ).

    https://geekpulse.hu

  • vattson007

    csendes tag

    Én most állok e-cigi vásárlás előtt. Több kiszemeltem van, ami akku meg patron alapján jó minőségű gépnek tűnik.
    1. Screwdriver MKII, de ezt sajnos nem ismerem. Elvileg itt nem forgalmazza senki. Csak angliában van.

    2 Revolution V2

    3 Janty Stick

    4. VGO 808

    5. eGo

    Ezek közül melyik a jó hosszútávon? Meg persze fontos lenne az üzemeltetési költség is.
    Köszönöm a válaszokat.

    Üdv nektek!

  • istnag

    addikt

    Sziasztok,
    Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra...
    Segítséget kérnék Tőletek,szóval eldöntöttem, hogy e cigizni fogok,ha beledöglöm is..:D
    Jelenleg kék szofit szívok kb 15 szálat naponta,a kérdésem az lenne,hogy milyen e cigit ajánlatok, milyen patronnal és e liquiddel?
    Nem akarok csalódni ezért inkább először kérdezek!
    Eddig itt olvassottak alapján a Joey 510 -es a legszimpatikusabb,de cáfoljatok meg,ha nem jó választás.
    Köszönöm szépen!

  • Skynet258

    veterán

    válasz istnag #1033 üzenetére

    Én úgy voltam vele, hogy mindenhol azt olvastam, a Joye az ideális, ha (és ez egy nagy "ha") ragaszkodunk a cigis kinézethez. Személy szerint inkább biztosra akartam menni, így EGO lett, Tank porlasztóval és patronnal. Ezzel mellélőni nem lehet úgymond, a Joye-ban nem voltam ilyen biztos. Azóta asszonynak rendeltem azt is, csak még nem jött meg - na nem azért, mert az EGO nem vált volna be, de, maximálisan - csak érdekel, milyen ehhez képest a Joye.
    De Lousha pl. Joye 510-et használ, és meg van vele elégedve... szerintem akkor olyan nagy hiba nem lehet abban a készülékben sem. ;) Csak akksiból vegyél kettőt vagy inkább hármat (kapcsolósat), hogy bírja (bár 15 szál nem olyan sok, de menj inkább tutira). ;)

    https://geekpulse.hu

  • istnag

    addikt

    válasz Skynet258 #1034 üzenetére

    Köszönöm,akkor azt rendelem meg. a ízen még variálok szeretem a mentolos cigit is,de a simát jobban,ha nincs kék szofi,akkor szoktam csak mentolost venni.
    Köszönöm mégegyszer :R

  • vattson007

    csendes tag

    válasz devast #1035 üzenetére

    Köszönöm a választ!

    Az ego az mennyiért beszerezhető? Mekkora akku van hozzá?

  • Skynet258

    veterán

    válasz vattson007 #1037 üzenetére

    Akksi akkora, amekkorát szeretnél (ha nem pakkban veszed, ott előre meg van adva mit kapsz). Ecigionline.com-on nézz körül, ott van minden. ;)

    https://geekpulse.hu

  • istnag

    addikt

    válasz Skynet258 #1034 üzenetére

    Lenne még egy kérésem,ha megjön a párodnak a Joye írnál róla véleményt? Nagyon megfontolandó amit írtok,de nekem fontos lenne a cigis kinézet is...nem tudom miért,de valahogy ez van! :D Nagyon rákattantam erre,de csak fizukor tudom megrendelni...:( ebből gondoltam,ha Nektek előbb megjön, jó lenne egy két biztató szó,vagy éppen ellenkezőleg
    Köszönöm előre is!

  • Lousha

    csendes tag

    válasz istnag #1040 üzenetére

    Ha 280 mAh kapcsolós aksival veszed, és minimum kettő, de inkább három aksit veszel, akkor tökéletesen kielégítő, maximálisan cigis élmény a Joye.
    Minimális macera, hogy amikor lemerül az aksid, akkor áttekered a patront egy másikra...

    Ha tényleg fontos, hogy cigire hasonlítson, akkor tökéletes választás.

    A lényeg, hogy ne sima 510 porlasztót vegyél hozzá, mert azzal kicsit gyengécske, hanem tank porlasztót tank patronnal vagy integrált patront.

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • vattson007

    csendes tag

    Itt senki nem ír BW-510N Lightsaber termékről.

    Ez nem jó? Nem elterjedt? Mit tud?

  • istnag

    addikt

    válasz Lousha #1041 üzenetére

    Szia,
    köszönöm szépen a válaszodat,amúgy
    Ezt a szettet tervezem megrendelni.

  • Skynet258

    veterán

    válasz istnag #1040 üzenetére

    Persze, írok róla. ;)

    Mumee: nincs vele személyes tapasztalatom sajnos... :N De olvastam olyantól, aki használja, hogy alapvetően jó cucc.

    https://geekpulse.hu

  • Lousha

    csendes tag

    válasz istnag #1043 üzenetére

    Konkrétan gyönyörű választás! De ha hallgatsz egy tanácsra, tegyél a kosárba egy tank porlasztót és/vagy integrált patront is! :)

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • istnag

    addikt

    válasz Lousha #1045 üzenetére

    Persze,persze integrált patron mindenképp lesz benne a kérdés az,hogy
    EZ vagy EZ
    Köszi szépen előre is!

    Meg egy e liquidet is veszek hozzá...
    !

  • Lousha

    csendes tag

    válasz istnag #1046 üzenetére

    A kicsit javaslom inkább. Az nagyon szépen dolgozik. A dual coil borjú, amiről a véleményemet alatta el is olvashatod, nagyon klafa, de alapvetően az erősebb aksikra lett kitalálva. Egy 280-as Joye-jal 1-2 órára remek élmény, falhoz ken, olyan durva torokhatása van, de aztán az aksi már le is merült. Ínyenckedni jó, de állandó használatra nem az igazi.
    (Egyébként kicsit "kövér" is a Joye-hoz.)
    A kicsinek viszont van egy XL párja, ami ugyanúgy "sima" integrált, csak nagyobb, így kevesebbet kell tölteni.

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • devast

    addikt

    válasz Lousha #1047 üzenetére

    Hát, én 280mah-ásról LR-t vagy dual coilt nem használnék, jó esély van rá, hogy idő előtt kinyírja.

  • Lousha

    csendes tag

    válasz devast #1048 üzenetére

    Nem is az a leggyakoribb "feltét" rajta. Jobbára BUD vagy tank kazán látható a cigim végén.

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

  • solfilo

    veterán

    válasz Lousha #1049 üzenetére

    Arról van tapasztalatod, hogy a "borjút" egy usb-s Joye510 akksi rendesen meg tud hajtani? Gondolom itt nem áll fenn az akkumulátor gyors elhasználódásának esélye. Lehet kipróbálnám. :))

    [ Szerkesztve ]

    solfilo

Aktív témák