Aktív témák

  • BandiHUN

    veterán

    válasz logarithm #3711 üzenetére

    Nekem még a legelső 2.5 hónaposnak is kutya baja...
    Levezetőszálat kell max csereberélni,én a gyárit alapból dobom a kukába...átlagos szál,1mm-es duplán,és jó lesz mindenféle lötyire szinte.
    Takarítani nem nehéz,szipka,dugó ki,majd akksira teker,az akksi kapcsolós részét(NEM a házát,mert külömben szétránthatod és pápá...) fogva a tartályrész lehút a kazánról,elég könnyen szétjn,feszigetni nem szabad.
    Ha a tartály lent van,akkor pici csavarhúzóval meg kell billenteni oldalra,hogy megdőljön,akkor már könnyű kikapni,gumira vigyázni a tövén.
    Ennyi.-ha nincs szálad,akkor finoman bánj a tüskével,könnyű elhagyni belőlemkicsúszhat mosás alatt,stb...
    De mindenképp amint teheted,rendelj üvegszálat...nem drága és ez használódik el a patronban+a gyári sem fenomenális.Ha a szétkapás megvan,mikróban melegíts vizet,majd a forró vízbe(50 foknál ne nagyon legyen több,mondjuk 1 deci víz és fél perc mikró elég),hagyd benne ázni kicsit,mozgasd az edényt,markáns íznél,égésnél tovább,löttycserekor,stb.elég pár perc.
    ezután vedd ki a vízből,a ház,gumidugó mehet száradni,a tüskét óvatosan tedd egy papírzsepire,hogy az üvegszálból kijöjjön a víz,majd a többi mellé száradni...víz nem maradhat semmiben sem,kárt végüis nem okoz,de a vizes levezetőszál,kazán elrontja az ízt,alig füstöl,stb,és nyűgösebb küzdeni vele,mint ha időben meg van minden szárítva.
    Kazán:a vízből kivéve papírzsepire,gyengén megtörölget,hogy kívülről ne legyen vizes,majd talppal lefelé az izzószál felől belefúj,hogy ne maradjon akksiba folyható víz.
    Ha ez megvan,így félszárazan fel kell tekerni az akksira csak magát a kazánrészt.
    Ezután jön a kiégetés.Nyomni kell neki a gombot az akksi tiltásáig,majd 2-3mp múlva újra meg újra.Először sisteregni fog a víztől,majd elkezd gőzölögni egyre jobban,megjön a "szaga" is...ez nem is baj!.A gombnyomást folytatni kell addig,amíg a szál el nem kezd izzani.Ahogy egyre jobban izzik,egyre kevésbé fog füstölni,szaga lenni,sisteregni,a gombot elengedve lehűléskor látható,hogy elkezd az üvegszál a fűtőszál alatt kifehéredni...addig kell égetni,amíg már nincs szaga,a szál pedig szép fehér lesz,az izzószál szépen világospirosan izzik.Kész is.Gomb elenged,kis hűlés után letekerhető az akksiról,és szépen összepakolható a többi darabjával,amint megszáradtak.

    Tartós patron,nem lesz bajod vele...egyik kedvencem nekem is.Használni addig érdemes,amíg megy,ha megégne a tüskében a szál,akkor azt érdemes cserélni,esetleg visszavágni,ha elég hosszú még,mást nem kell csinálni.Ha nem használod több napig,inkább ürítsd ki és tisztítsd ki,úgy tedd el...egészen a fűtőszál elpattanásáig remekül fog szolgálni,ha karban van tartva és jól áll a tüskében a levezetőszál,ha 1 fajta anyagot szívsz,figyelsz,hogy ne égjen meg(túl hosszú izzítás,kiürülő tartály,túl gyenge szívás),akkor akár elég 2 hetente takarítani,ha napi egyszer töltöd.

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

Aktív témák