Aktív témák

  • BandiHUN

    veterán

    válasz zho-lee #6162 üzenetére

    A Mininova és a V3 ugyanolyan belet használ lényegében,esetleg a csőr és a gumi más 1-2 verziónál...
    Viszont a Tubby kazánja más.Vékonyabb,hosszabb,belül van a csatlakozó középérintkezője,a palástjában a kazánnak,pici erős olló mindenképpen kell vagy hegyes oldalvágó a tekerés végeit levágni,a V3-típusú kazánhoz ilyen nem kell,mert ott a kazánalap után jön a gumi,majd a középérintkező,így kívül vannak a levágandó részek.
    Egyébként tekerni nem nagy dolog...venni kell 2mm-es üvegszálat,mellé jó,ha van 0.15-016os és 0.2-es huzal,a gyári 2.4 ohmot a vékonyabból 5 menet,a vastagabból 7 menet adja kábé.Gyárilag a patronokban a 0.16-os szál van.Vastagabból ugyanaz,több menettel:nagyobb gőz,íz,de elnyújtott indulás-leállás a gombnyomáshoz képest,én jobbszeretem,kisebb égési hajlam,mert nagyobb a felület,szétoszlik a hő.DE ugyanakkora ellenállásra a TH kisebb,ez nekem nem gond,útálom a TH-t...ok,én analógozok is mellé,de ötödannyi és sokkal gyengébb cigit,mint annó...De a TH onnan elég.
    Ami kell még,az egy vékony tű(az üvegszál mellé kell tenni,és a szállal együtt arra is tekerni a huzalt,"merevít" a tekerés alatt,fontos!),és egy oldalvágó vagy hegyes olló elég.
    Piaci 490ft-os multiméter meg nemcsak ennél,hanem a napi életben is egy "kötelező" darab szerintem,azzal lehet nézni,sikerült-e a zárlatot megúszni,és mennyire sikerült a patron.Akksit is jó nézni,ha nem stabil és töltésjelzős,mert ugye fontos,pl.pont tekerésnél,hogy mivel is tesztel éppen az ember.Igaz egy átlagos tekerésnek kell azért 1 tartálynyi anyag,mire hozza azt,amit utána tartani fog,addig "bejáratós" úgyis.
    Alkohol esetleg jöhet még jól,tisztogatni ezt-azt,kezet is,mert az üvegszál nem csípi a kéz-zsírt,és a szappan-mosogatószer-akármi általában szagos-ízes,és azt is átveheti az üvegszál,ha kezet mos az ember,evidensen tiszta kézzel tekerünk.
    És fontos,hogy az üvegszál és a huzal is zárt zacsiban legyen,ne vegyen fel a levegőből semmi szennyet,ilyesmik,sőt a huzalt tekerés előtt közvetlenül AJÁNLATOS egy papírzsepin áthúzogatni,hogy tiszta,oxidmentes legyen!
    Pár apró odafigyelés rögtön,frankó ízzel szívható patront eredményez ám...
    Én egyébként a legtöbb esetben a patronok gyári tekerését alapból kiszedem...sokszor hasadozott az üvegszál,akár rozsdás a fűtőszál,egyértelmű rossz jel,ha amenetet megmozdítva a gyári új kazánban csíkot hagyott már alatta az üvegszálon...
    És a fene nem tudja,hogy a kis kínai a seggét-tökét vakarta-e épp,mielőtt pont a mi kazánunkba tette a tekerést :DDD Mert ugye a patronok összerakását elég nehéz lenne gépesíteni...és a felhasznált anyagok minősége,higiéniája is azért kérdésesebb,mint egy itthoni megbízható shopból,vapertől vett alapanyagoké.

    [ Szerkesztve ]

    Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

Aktív témák