Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz dingdongkng #6159 üzenetére

    KHM...
    Földrajznál megtanulsz térképet olvasni, megtanulod a bolygó "működését", és ha csak könyv vagy képek szintjén is, de bejárhatod a világot. Persze nyilván másképp látja az, aki mondjuk heti 2 órában tanult földrajzot 9-10ikben aztán hello.
    (Földrajzos voltam, és az egyik szakmám is ehhez kapcsolódik erősen)

    A történelem pl (amit egyébként szintén nagyon szeretek) már sokkal inkább egy adatbázis, hogy több száz vagy ezer éve élt emberek, mikor mit cisnáltak. Ha belegondolsz egy mai embernek ez full irreveláns, szórakoztató story(ko)n kívül nem több, meg örül, mert március 15, augusztus 20 meg október 23 munkaszüneti nap, mert sok sok éve akkor valaki egy lényeges dolgot csinált, aminek ma vagy van jelentősége vagy nincs. Még a földrajzzal egyébként logikai kapcsolata is van, ha az ország határokra gondolunk.

    irodalom meg hasonló a történelemhez, különféle mesék gyűjteménye, némelyik verses formában, és lehetőleg tudd, hogy mire gondolt a költő. Persze sosem fogod megtudni, hogy VALÓJÁBAN mire gondolt 2-300 évvel ezelőtt az ő szociális és kulturális körében, és azt sem, ha tényleg kitaláltad.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák