Új hozzászólás Aktív témák

  • Eastman

    őstag

    válasz hege7301 #2730 üzenetére

    Szia!

    Először is jobbulást, gyors javulást kívánok!

    Három irányba tudsz elindulni a problémáddal az "SzTK-ba" lépve. Neurológia, reumatológia, ortopédia. Ez utóbbi kettő jelen esetben idővesztegetés. Mivel combba sugárzó panaszaid vannak, valószínűleg először neurológus, ideggyógyász szakvéleményére van szükséged, aki egy MR (vagy más néven MRI, nincs különbség) felvétel alapján remélhetőleg pontos diagnózist állít fel. Javaslom, hogy az ő szakvéleményével keress alapos és felelős terapeutát aki segít. Kiem bennem kárt tett úgy, hogy meg sem nézte a leleteimet. Biztosan röntgenszeme van, hogy belémlátott, látta, hogy nyitott gerinccel születtem, és tekergetett, csavargatott mint egy porckorongsérvest. Évek múlva egy idős radiológus doktornő talált rá a megfejtésre, méghozzá egy _álló röntgenfelvétellel_ , amit Neked is ajánlok. Gyorsabban kész mint az MRI, és azonnal megmutatja a csontok, a gerincízületek pontos helyzetét. Ha pl. csigolyaelcsúszás és/vagy meszesedés (ne adj Isten csigolyaív szakadás) okozza a gondjaid, a szinte minden esetben fekve készült MRI nem biztos, hogy jó irányt mutat, hiszen fekvő helyzetben _nincs függőleges terhelés_ a derekadon, a felvételek készítésének ideje alatt a lumbális rész pihen. Az álló röntgen életszerűbb képet ad.

    Szerintem a kettő együtt szükséges a továbblépéshez. Aztán lehet menni akár egy orvos kiropraktőrhöz, eü. végzettségű gyógymasszőrhöz, aki a kezelés előtt elmélyed a leleteidben, vagy bármelyik itt is ott is ajánlott terapeutához.

    Ha bárki azt mondja Neked, hogy "érzi-látja" a problémád a bőrödön keresztül, ne hidd el neki. Egy hétköznapi derékfájásnak minimum 15 féle oka lehet, de inkább 20. Ez a videó hét lehetséges okot említ, de pl. a csigolya vagy porckorong elváltozásokra nem is tér ki részletesen. Az első lépés az alapos, minden mást kizáró diagnózis. Aztán lehet a megoldások felé haladni.

    Mondjuk megnézném azt a magyar orvost aki ezeket mind végigcsekkolja. Vagy nem youtube-ozik, vagy még nem született meg.

    [ Szerkesztve ]

    https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Új hozzászólás Aktív témák