Új hozzászólás Aktív témák

  • Eastman

    őstag

    válasz NavySeal #2741 üzenetére

    Ja, hát a karaténak köszönhetően ott vannak szépen a mély hátizmaid - gondolom -, amik tartanak, támasztanak rendesen, illetve L5-S1 kiszakadt sérvnél nagyon-nagyon ritkán előfordulhat, hogy a kikerült nucleus pulposus becsúszik a keresztcsont árkába, olyan helyre, ahol semmi galibát nem okoz és onnan felszívódik. Szerencsés vagy! :)

    Sajnos erre a szerencsefaktorra átlagban „építeni” nem lehet. Én csak egyetlen egy ilyen esettel találkoztam élőben, a kb. 2500-ból. Lottó szintű a dolog, de rögtön ismétlem, hogy Nálad ott a karate-izomzat is, ami kvázi megvéd a nagyobb bajtól. Bátran kijelentem, hogy szinte lehet bármekkora a d. hernia, ha a mély hátizomzat 110%-ban a helyén van és teszi a dolgát, jóval enyhébbek lehetnek a panaszok, rövidebb lehet a betegút. Pici gyerekek már úsznak, karatéznak, náluk ezáltal „észrevétlenül” kialakul a korrekt funkcionális izomzat. A testüket érő terhelésnek megfelelően. Pl. egy átlag 35-40-es könyvelő, ha ma tényleg elkezd szorgalmasan, kíméletesen és következetesen testedzeni, ezt a több évtizedes „lemaradást” akkor sem képes behozni. Nem halászunkvadászunkgyűjtögetünk; civilizációs betegség a gerincsérv.

    Pont mintha egy lekváros-palacsintát megfogsz a végénél és odacsapod a tányér széléhez (átlag), vs. négy réteg palacsintába töltesz ugyanannyi lekvárt és odacsapod a tányér széléhez (észszerűen* űzött sport által felépített mély hátizomzat). Nem mindegy.

    [ Szerkesztve ]

    https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Új hozzászólás Aktív témák