Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    Érdekes cikk, akárcsak a hozzászólások egy része...

    Aki nem akar vesződni ilyesmivel, az vegyen boltba...ne siránkozzon, hogy sokáig tart. Végig kell gondolni, hogy egy kis időt rászánva mennyit nyer vele.

    A párom már évek óta süti kenyeret. Nem veszünk boltba, max egyszer egy évben. Sütőpapíron egy tepsiben, egy normál sütőben és a legfinomabb kenyerek amiket életemben ettem. Egy kenyér, 1kg lisztből készül. Elég sok mindent kipróbáltunk már, az alap tésztarecept és a magvak terén is. Kicsit megdarálva lenmag,szezámmag. Egészben napraforgómag...stb. A tésztát próbáltuk krumplival, tejföllel...stb
    Egy kis olíva/napraforgó olajjal szokta még lazán megkenni és nagyon finom ízt ad neki.

    A bolti kenyereket nem tartom sokra, ami meg tényleg hasonlít egy kenyérre az meg nagyon drága.

    Az egészséges dolgokról meg annyit, hogy arra a sok adalékra semmi szükség nincs. A bolti kenyér hamarabb romlik mint amit mi sütünk...
    Aki meg a kenyeret és a szénhidrátot fikázza, az inkább nézzen utána, hogy milyen üzemanyaggal megy az ember agya.(Szénhidrát, röviden). Innentől kezdve két dolog:1. Értem miért van egyre több hülye. 2. A Norbi kenje a hajára az Update szénhidrát csökkentett lisztet.. :W
    Egyébként talán az lenne a megoldás, ha nem enné magát hülyére az ember és akkor nem lennének meg a negatív élettani hatásai.

    A lisztekkel kapcsolatban érdekesnek tartom, hogy senki nem találkozott még(legalábbis nem írta) kis élővilággal. Ilyen szempontból a TESCO egy szemét banda. Ott már nem is veszünk mert egyfolytában tele volt lisztkukaccal, meg egyszer komplett rovargyűjtemény volt benne és nem a gazdaságos cuccokról van ám szó. (Sértetlen csomagolás mellett)
    Ilyen szempontból a LIDL-ben nem csalódtunk egyedül.

    Az árakról meg annyit, hogy 130FT-ba kerül 1kg BL55-s liszt(sima "hagyományos" liszt) Ha sima fehér kenyeret süt valaki akkor elenyésző többletköltség jön hozzá. Szerintem megéri.
    Ezen kívül nyilván lehet keverni más típusú lisztekkel. Az egyéb hozzávalókkal olyan kenyeret lehet összedobni, aminek a bolti cucc a nyomába sem ér.

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

  • sutszi

    veterán

    Reaper04:Az alap tészta: langyos vízbe felfuttatjuk az élesztőt, ezt a lisztel kevert magvakkal és egy kis sóval összegyúrjuk. Formázás és kenés után vágjuk be. Majd megy a sütőpapíros tepsibe egy darab follpack-al letakarjuk és hagyjuk kellni. Amikor megkelt megy be a sütőbe. Hőfokot meg sütési időt nem írnék mert ez sütőnként eltérő lehet.(Ja és ez 1kg liszt, 1 élesztő, kb 6-7 dl víz mennyiségre vonatkozik.) Érdemes ránézni amikor érezni az illatát...

    Raucher:
    Ez nem fikázás. A cukorbetegek száma folyamatosan növekszik. Ennek egyik oka a túlzott szénhidrát bevitel, mozgásszegény életmód mellett. (A szükséges szénhidrát mennyiséget amúgy is előállítja a szervezet, a túlzásban bevitt zsírokból.)

    Kiemeltem a hozzászólásodból a lényeget. Nem a fogyasztással van a baj, hanem a mennyiséggel. Egyszerűen az emberek többet esznek mint kellene, emellett semmit nem mozognak. Ez a komoly probléma. Nem az, hogy egyáltalán eszünk kenyeret...Amivel általában találkozom az a végletes gondolkodás, hogy nyírjuk ki a kenyeret mert az a rossz. Véletlenül sem az a mohó ember a felelős aki hónapok/évek alatt nem veszi észre a jelentős súlygyarapodást, ami a cukorbetegség előszobája.(2-es típusú-ról van szó, és nem számoltam ide az egyedi esetekben kialakult betegséget sem, mert az más téma)
    Aki meg gyorsan hízik/fogy menjen orvoshoz mert rosszul működik a pajzsmirigye.

    Egyszer megnéztem egy Update rudit. Több szénhidrát meg zsír volt benne, mint bármelyikben a hűtőpultban. :Y

    [ Szerkesztve ]

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

  • sutszi

    veterán

    válasz Teng #169 üzenetére

    Én is a "süssük sütőbe" opcióra szavazok.

    Évek óta csináljuk így. Nagyon elégedettek vagyunk. A különbség annyi, hogy a tésztát a párom gyúrja nem a gép.

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák