Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    Reaper04:Az alap tészta: langyos vízbe felfuttatjuk az élesztőt, ezt a lisztel kevert magvakkal és egy kis sóval összegyúrjuk. Formázás és kenés után vágjuk be. Majd megy a sütőpapíros tepsibe egy darab follpack-al letakarjuk és hagyjuk kellni. Amikor megkelt megy be a sütőbe. Hőfokot meg sütési időt nem írnék mert ez sütőnként eltérő lehet.(Ja és ez 1kg liszt, 1 élesztő, kb 6-7 dl víz mennyiségre vonatkozik.) Érdemes ránézni amikor érezni az illatát...

    Raucher:
    Ez nem fikázás. A cukorbetegek száma folyamatosan növekszik. Ennek egyik oka a túlzott szénhidrát bevitel, mozgásszegény életmód mellett. (A szükséges szénhidrát mennyiséget amúgy is előállítja a szervezet, a túlzásban bevitt zsírokból.)

    Kiemeltem a hozzászólásodból a lényeget. Nem a fogyasztással van a baj, hanem a mennyiséggel. Egyszerűen az emberek többet esznek mint kellene, emellett semmit nem mozognak. Ez a komoly probléma. Nem az, hogy egyáltalán eszünk kenyeret...Amivel általában találkozom az a végletes gondolkodás, hogy nyírjuk ki a kenyeret mert az a rossz. Véletlenül sem az a mohó ember a felelős aki hónapok/évek alatt nem veszi észre a jelentős súlygyarapodást, ami a cukorbetegség előszobája.(2-es típusú-ról van szó, és nem számoltam ide az egyedi esetekben kialakult betegséget sem, mert az más téma)
    Aki meg gyorsan hízik/fogy menjen orvoshoz mert rosszul működik a pajzsmirigye.

    Egyszer megnéztem egy Update rudit. Több szénhidrát meg zsír volt benne, mint bármelyikben a hűtőpultban. :Y

    [ Szerkesztve ]

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák