Új hozzászólás Aktív témák

  • jasonka

    aktív tag

    Szervusztok Kedves Jó Topictársak ! ( sóhaj... :D )

    Pár napja szerencsétlenkedem a D-Link 584T ADSL2+ modem-routerem beállításával Windows XP Prof-on ADSL-Netre - a szolgáltatótól kapott dinamikus IP-címmel ( a szerződésben ez áll )
    Néhányan próbáltatok már tanácsot adni - ki is próbáltam vmennyit - kevés sikerrel... :((

    Sikeresen konfiguráltam a routert, el is mentette, de akárhányszor póbálkozom fölmenni a Net-re ( egy asztali géppel - megosztva nincs ) mindíg ezt kapom : " 678 A távoli számítógép nem válaszol..." ( Az XP tűzfala ki van kapcsolva.)

    Most azt gondoltam, hogy felteszek pár kérdést, és hátha a válaszaitokból megértek / fölfogok vmit...

    Na szóval ( lehet, hogy ostobaságokat kérdezek - de ezért kérem a segítségeteket :D ):

    1. A router konfigjában sima telefonos ADSL-nél "PPPoE/PPPoA" vagy "Dynamic IP Address" a jó beállítás ? ( a szerződésben dinamikus IP-cím van, a leírás viszont "alapban" a PPPoE-t javasolja "a legtöbb DSL-felhasználónak" )
    2. Melyik a helyes VPI-VCI érték : 1-32 vagy a leírás szerinti 8-48 ?
    3. A következő konfig-menűpontban beírom az ADSL-szolgáltatótól kapott belépési usernevet és jelszót. Ettől kezdve ezekkel fellépéskor nem a PC, hanem a router fog tárcsázni, ugyebár ?
    4. Miután befejeztem és mentettem a router konfigurálását a "Vezérlőpult-Internetbeállítások-Kapcsolatok"-nál mit kell beállítanom ezek közül : "Nincs automatikus tárcsázás " - "Automatikus tárcsázás mindíg, amikor nincs hálózati kapcsolat" - " Mindíg az alapértelmezett kapcsolat tárcsázása" ?
    5. Ide ( A "Vezérlőpult- Kapcsolatok"-hoz ) is be kell írnom a Net-es fellépési usernevemet és jelszavamat, vagy ide a routerhez való logint és jsz-t kell beírnom ?( hiszen a router fog tárcsázni...)
    6. Szintén a Vezérlőpultnál a "Kapcsolatok"-nál a "Beállítás-Tulajdonság-Hálózat-beállítások" -nál A TCP-IP protokoll-nál dinamikus IP-cím és dinamikus DNS-kiszolgáló kérését jelöljem be - vagy ide a router eléréséhez a router által adott statikus IP-t és DNS-t írjam be ?

    (Az a helyzet, hogy - sikeres router konfigurálás után - az Internet Explorer-rel vagy ismét a router setup-ját érem el, vagy "Tárcsázás" - "A távoli számítógép nem válaszol..."

    Ugyanakkor ha berakom a régi "mezei" D-Link 360R-et ( és persze visszaállítom az automatikus tárcsázást, dinamikus IP-vel, meg visszaírom az eredeti Net-es login -t és jelszót ) azonnal fel tudok lépni...

    Nagyon kérem segítsetek ! - Lécci ! Plíííz !!!

    [ Szerkesztve ]

    Hja kérem ! A Belváros !...

Új hozzászólás Aktív témák