Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    Sziasztok!

    Van egy elég érdekes problémám. Van egy laptopom, amelyet két helyen használok netezésre. Mind a két helyen ugyanaz a forgatókönyv, a kábelnet a modemtől csatlakoztatva a routeren keresztül ( SMC VBR 7004) UTP kábelen át jön a gépemre. Az első helyen tökéletesen működik minden, a második helyen viszont folyamatosan kijön, hogy " egy hálózati kábel nincs bedugva", majd utána egyből "helyi kapcsolat csatlakoztatva). Netes játéknál nem kell mondanom, hogy ez a folyamatos pár másodperces kapcsolgatás milyen hátrányokkal jár...

    A routertől a gépemig csatlakoztatott UTP kábel jó, 2 darabbal próbálkoztam, mind a kettőnél előjött a hiba.

    Két éve van bevezetve a net, eddig semmi gond nem volt, nem cserélgettem a kábeleket, nem változtattam semmit, ez a dolog csak egyszer előjött.

    Gondolom vagy a router, vagy a modem a hiba oka. Bár szerintem marad a router, mivel a modem elején levő (megfelelő) LED-ek folyamatosan kapják a jelt, hogy érzékelik a számítógéphez csatlakoztatott netet. A routeren pedig folyamatosan eltűnik az a LED, amely érzékeli a hozzá csatlakoztatott gépet, mintha kihúztam volna a kábelt.

    Próbáltam az UTP kábelt a 4 hely közül máshova is bedugni, de mindenhol ugyanaz. Valami nem jól érintkezhet vagy ilyesmi.

    Javaslat?

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák