Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyurepszt

    csendes tag

    Sziasztok!

    Most hoztak nekem egy TL-WR840N-t a régi kis DIR300-as routerem helyett, hogy kitudjam használni a netemet WiFi-n keresztül is.

    Problémám az, hogy "nem egyenletes" az internet wifin keresztül. Képes voltam az internetsebességemnek megfelelő maximális sebességgel is tölteni, de többnyire egy átlagos weboldalt is 2-3-szor több ideig tölt le, mint kellene neki. Olyan is előfordult, hogy a weblapot sikerült betöltenem, de a weblapom lévő hirdetésekre már a chrome (nem nem csak chrome-al próbáltam) logót dobta, hogy nem sikerült behozni a tartalmat. Talán azt írta alá, hogy "a kapcsolat megváltozott". Streamekről ne is beszéljünk. A twitch folyamatosan szakadozik és bufferel. Ám van amikor problémamentes az is.

    Pár észrevétel, hogy megelőzzünk pár felesleges kört :DD

    - Nem kiszámíthatóan történnek a fagyások, mmint van amikor sokáig nem veszem észre, hogy lassan töltene be bármi is.
    - Reseteltem.
    - Firmware frissítettem. (vagyis a legújabb volt rajta, de újrahúztam)
    - Gépemmel nem hinném, hogy probléma lenne. (eddigi routerrel nem tapasztaltam ilyet)
    - Ha minden igaz IP címek jól vannak osztva.
    - Beüzemeléskor megnéztem a DLINK routeremen a beállításokat és a TP Linken is (talán teljesen?!) megegyezőek a beállítások.
    - Igaz, olyat is hallottam, hogy a TP Link nem kedveli a Digis netet. (ez ellen nincs mit tenni, tp link kuka ebben az esetben?)
    - Ja és router dashboardja is egy kisebb delay-el jön be.

    Speedtestnet: a tegnap esti beüzemelés után közvetlen maximális eredményt hozott a gépemről (wifin) majd ma már kevésbé (itt gondoltam, hogy nyilván forgalmasabb napközbe a szolgáltató) most viszont az imént csináltam (egymás után közvetlen, 2x is) tesztet a gépemről és a telómról is (mind2 wifin keresztül nyilván). Na hát és mobilon 3x gyorsabb letöltést produkált. Feltöltésben viszont ugyanolyan volt a két eszköz.

    Valaki tudna segíteni? Bármi ötlet? :O

    UI: Olvastam, hogy telepítsek 3rd party fw-t a routerre, de erről semmit nemtudok úgyhogy nem mélyedtem bele.

    Előre is köszönöm bárkinek is, aki válaszol :)) :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák