Új hozzászólás Aktív témák

  • ruddee

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az alábbi router problémával fordulok hozzátok. Vásároltam egy TP-Link TL-M7350 4G SIM mobil routert. Majd a következő volt a problémám: A 2,4GHz-es sugárzása nem mindig volt elérhető, illetve, ha esetleg csatlakozott, akkor nem mindig volt rajta net. Az 5Ghz jól működik mindig. A laptopom azon tud csak csatlakozni és sokszor megakadt a net. A wifit látja a listában, de nem csatlakozik rá. Firmware frissítés sem segített. Aztán gondoltam, hogy veszek egy asztali routert is, mert úgy alakult, hogy a sim kártyás mobilnet (Telenoros) mellett döntöttünk. Aztán vásároltam egy TP-Link AC750 Archer MR200 4G SIM asztali routert. A mobil routert pedig visszaküldtem gariba, hogy nem jó és vizsgálják meg, akár cseréljék ki. Majd, míg a szervizben volt, ezalatt az asztali is csinálta ugyanezt a hibát.
    Aztán egy új készüléket kaptam vissza az eredeti mobil helyett. Hát azzal is volt hasonló gondom. Hívtam a telenort, hátha tudnak mondani valami okosat, nézzék meg, hogy volt-e ez időtájt valami rendszerhiba, de semmi. Majd hívtam a TP-link ügyfélszolgálatot és segítséget kértem ott is. Ott sem tudtak segíteni. Ami a legviccesebb, hogy egymásra mutogattak, hogy a másik miatt nem működik. Van, amikor napokig jól megy. Vagy csak úgy találom én, mert nem egész nap van használva a net, nem egész nap vagyunk otthon. Régebben telefonon sem tudtam rálépni ilyenkor a 2,4-es hálózatra. Próbált csatlakozni rá, de nem sikerült és pár másodpercre el is tűnik utána a hálózat a listából. Az 5GHz-es gond nélkül megy.
    Pl volt olyan, hogy újraindítottam és 2 percig tudtam csatlakozni, majd ismét megállt. Aztán volt, hogy hiába indítottam újra, semmi… Utána a router menüjében csináltam egy resetet, de semmi extra, majd újra konfiguráltam az ő automata konfigurálójával és működött kb 1 hónapig hibamentesen. Aztán elkezdte csinálni újra, hogy 2,4-en nem megy megint a net. Újraindítás segített. Most rá 2-3 hétre megint szarakodott és nem segített az, hogy kihúztam 5 percre a hálózatból. Majd 1 óra elteltével egyszer csak működik újra.

    Volt valakinek hasonló tapasztalata, esetleg van valakinek ötlete? Nagyon szépen köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák