Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz headhunter #3900 üzenetére

    1., Ezt a MicroSD-t szeretném tesztelni:

    Hát teszteld, erre ajánlottuk a CrystalDiskMark tesztprogramot, aminek vágd be ide az eredményét ilyen formában.

    2., Egy V10 kártyától nem rossz eredmény a 20 MB/s írási és 40 MB/s olvasási sebesség (ez a duplája a V10 osztály szabványos sebességének), egyáltalán nem biztos, hogy a port vált le USB2.0 üzemmódra, lehet, hogy a kártya egyszerűen csak ennyit tud.

    3., Hol tud ez az olvasó SD kártyával 5000 Mb/s átviteli sebességet? Az általad linkelt tesztben nem látok ilyet, a legeslegjobb eredmény 216 MB/s írási és 248 MB/s olvasási sebesség volt (vagy 2160 Mb/s írási és 2480 Mb/s olvasási, ha a biteket átváltjuk bájtokra). A mérés "szépséghibája" mindössze az, hogy ezt a sebességet egy UHS-II kártya tudta, a te kártyád pedig csak UHS-I. A tesztben a legjobb UHS-I kártya a Sandisk Extreme Pro kártya volt, harmadekkora sebességgel.

    4., A kártyaolvasó lehet, hogy tudja az 5000 Mb/s (500 MB/s) sebességet egy SSD-vel, de mint írtam, az SSD-k egészen más adatátviteli protokolt használnak, egy SD kártya attól mindig elmarad.

    A lényeg az, hogy ha gyors adatátvitelt szeretnél egy SD kártyára, akkor UHS-II szabványú kártyát kell venned, az UHS-I kártyák azokhoz képest harmad-negyed sebességgel mennek. SSD-vel pedig nem is érdemes az UHS-I SD kártyákat összevetni.

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák