Új hozzászólás Aktív témák

  • mobilemaster

    csendes tag

    válasz MaxxDamage #4123 üzenetére

    Szia!
    Köszönöm a választ, és a segítséget. Kiegészítem ezek alapján a kártyáról tudható dolgokat.

    Környezeti hatás nem érte se az olvasókat, se a kártyát, az asztalon van letéve sok sok másik kártyával, olvasóval, pendrive-al, és hdd-vel együtt. Nem hiszem hogy ott keletkezett gond, más eszköznél nem jelentkezett sem hasonló, sem másmilyen hiba.
    Az SD minősége vitatható, mert aliexpressről lett beszerezve, de mindenféle tesztnek alá lett vetve, h2testw hibátlan, és a sebessége is elég jó, tehát hozza a gyári, eredeti paramétereket. Nem hiszem hogy gagyi hamisítvány lenne. És ezidáig nem sérültek rajta adatok, bár igaz, hamar be lettek másolva gépre, egyből a teleírás után. Most hogy állt 10 napot, így következett be a fura hiba, hogy csak az apró fájlok egy része sérült meg, de minden nagy fájl hibátlan. Plusz az érdekes mintázat a sérült adatokban.
    A leírtak közül a legvalószínűbb a fájlrendszer hiba, vagy az sd olvasó vezérlőjének hibája, vagy az sd kártya vezérlő hibája lehet. Ha valakinek van ilyennel tapasztalata, talán jobban rálát hogy mi állhat emögött.

    Ha van még bármilyen ötlet, hogy lehetne rájönni mi okozta a hibát, azt szívesen fogadom. Ezek után megbízzak a kártyában? Vagy biztos hibás és kuka? Esetleg formázással érdemes kísérletezni, rossz szektor méret okozhat ilyet? Írjam tele 32kbyte fájlokkal és hagyjam állni pár napot, majd ellenőrizzem vissza? Nem tudok nagyon mire gondolni...

    Néhány ötlet amire rátaláltam: [kép] [kép] [kép]

Új hozzászólás Aktív témák