Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz vlevi #45508 üzenetére

    A kontraszt a fehér szint beállításra használatos. Általában a gyári alaphelyzet jó, nagy emelés esetén először tetszetős lehet, de anomáliákat okozhat, amit csak esetleg hosszabb idő után vesz észre az ember.
    S, igen hatással van a fekete szintre is, így ha az egyiket állítjuk, akkor ellenőrizni illik a másikat is. Azt a pontot kell mindkét opciónál megtalálni, ami mindkettőnél a legjobb végeredményt hozza.
    De nem szabad "megerőszakolni" a panelt. Ips esetén nem szabad a sötétrészek fényerejét annyira levenni, hogy már közelítsen a feketéhez, mert befogja zárni a fekete információt. Csak addig szabad csökkenteni, ameddig már a0-16-os oszlopok villogása nem látszik. Ennél is és a kontrasztnál is egy érték is számít, a lehető legpontosabban kell beállítani.
    S akkor ezután még jön a fényerő, ami mindkettőre szintén hatással van. Ha emeljük, akkor növeljük a csúcsfény(fehér) fénysűrűség értékét, de növekszik a fekete fénysűrűség értéke. Lehet, nálad ezért nem fekete a fekete, csak 100-as kontrasztnál, vagy ips paneles a tévéd, s próbálod "megerőszakolni", azt kihozni belőle, amire nem képes.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák