Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz adika4444 #4923 üzenetére

    Hali!

    A (#4923)-as hsz-ben lévő problémám végül megoldódott, leírom, hátha valaki pont ilyenbe futna bele.

    A linkelt kommentben látszik a gond, itt most már csak az onnan történteket írom le. Szóval csináltam egy teljesen szeparált VLAN-t az IoT eszközöknek. Könnyítő körülmény, hogy minden cloud-os perpill. Ettől valamivel talán jobb lett, talán nem, de a lényeg, hogy ez a teóriám megdőlt, hogy a kínai eszközök problémáznak (okoskonnektor, okosporszívó) az otthoni hálózaton.

    Ma újra elővettem a problémát, és nyomoztam egy kicsit. Ha az IPv6-ot letiltottam, akkor helyrejött, csak hát ez olyan félmegoldás, ha már volt IPv6, akkor nem lépek visszább. Végül a router switch0-ra vonatkozó IPv6 RouterAdvertisement beállításaiban lett meg a megoldás. A dup-addr-detect-transmits 0-ra állítása teljesen megoldotta a problémát, körülbelül négy órája megy mindennemű szakadás nélkül a net. A funkcióról az RFC 8344-ben lehet olvasni, de nagyon röviden arra hivatott, hogy megakadályozza ugyanazon cím több eszköz általi használatát a hálózaton. A probléma gyanúsan egyszerre jelent meg a Windows 2004-es funkciófrissítéssel. Nem tudom, hogy ez csak ezt a gépet érinti-e, mert egy másik Elitebook van még Wi-Fi-n, és abban is Intel Centrino 6205-ös kártya van, viszont 1903-on és 1909-en azzal nem tapasztaltam a problémát, de a 2004-en igen.

    Érdekes, hogy MikroTik-en ez nem okoz problémát, de a fő, hogy most az EdgeRouter-rel is megoldódni látszik.

    No és akkor a végére egy kérdés: Tapasztal-e ilyen problémát valaki, hogy a Windows 10 2004-es verzióra váltás óta megszaporodtak a Wi-Fi problémák IPv6 mellett?

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák