Aktív témák

  • Xpod

    addikt

    Üdv

    Dolgozok egy cégnél, ami active directory-t használ, és az active directory kezeli a jogokat stb. Én szeretnék linuxot használni, amit talán majd engedni is fognak.
    Azt tudom, hogy az AD használatához kell majd a Kerberos, ez eddig okés.
    Kaptam egy céges notit, amit majd én fogok "kizárólagosan" használni, amin jelenleg windows fut. De sajnos nem tudok a notira telepíteni progikat (pl java, vagy egyéb kis segédprogram, amit szeretnék).
    A windowst szeretném majd lecserélni linuxra.
    A kérdésem a következő, linux alatt létre lehet-e hozni egy olyan felhasználót, ami nem foglalkozik az active directoryval, és tejles hozzáférést enged a rendszerhez.

    Tehát a notin lenne egy AD-s user, ami az adott jogok szerint dolgozik, és lenne, egy root vagy hasonló jogkörrel rendelkező user, aminek viszont teljes hozzáférése van a géphez.

    Igen, szeretném megkerülni az AD jogosultságokat a notebokkomon, hogy ne kelljen a rendszergazihoz rohangálnom, ha kell nekem valami progi.
    (Szeretnék elmélyedni a linuxban és nem akarok minden kis próbálkozáskor futni a rendszergazdihoz, hogy ugyan tegye lehetővé ennek meg annak a futtatását.)

    Várom a válaszokat, remélem van rá megoldás.
    (Végszükségbe marad a virtuális gépen futó linux, de ez ugye nem annyira jó az akku szempontjából sem.)

    Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

Aktív témák