Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz vamzi #10930 üzenetére

    Nálam felment, igaz, más disztribúció alól.

    Viszont fprint_demo tényleg csak demonstrációra jó. Be tudom olvasni vele az ujjlenyomat (összes ujjamhoz) és vissza is tudom ellenőrizni, ennyi.

    A libfprint és a pam_fprint progikkal lehet bejelentkezésnél azonosítani, de az meg (a pam) csak egyetlen ujjal működik, ráadásul az első megtalálttal, a többit figyelmen kívül hagyja.
    Emiatt letettem a dologról, pedig neten megtaláltam, hol kéne betöltenem - illetve beírtam a megfelelő file-ba és sikerült elérnem az és kapcsolatot, tehát csak ujjlenyomat+jelszó együttes ismerete esetén engedjen be.

    Kisebb kellemetlenségek voltak ugyan, amikor a rendszer jelszót kért (nem mindenhol jelent meg a behúzási kérelem, ezért először csak lestem, mire vár), de alapvetően működött.

    Viszont az egyetlen ujj ismerete használhatatlanná teszi az egészet, így egyáltalán nem ajánlom... persze, ha valaki foglalkozna a progival és beletenné...

    --

    Az én notebookom HP, egy ugyanilyen ujjlenyomatolvasóval ellátott Lenovo pedig ugyanilyen körülmények között nem működött (igaz, annál a gépnél pl. a hanghoz is oda kellett írni, hogy model=lenovo, szóval talán nem véletlen).

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák