Aktív témák

  • Akheron

    senior tag

    Sziasztok :)

    Csak néhány gyors kérdésem lenne: Ubuntu 8.10 telepítésekor (a Desktop lemezről) lesz lehetőségem külön boot partíciót létrehozni a GRUB-nak, manuálisan megadott mérettel? Windows XP-re telepítenék, és szeretnék egy külön boot partíciót, ahol elhelyeznék később egy SystemRescueCd-t vagy valamilyen más helyreállító csomagot is.

    El tudom majd rejteni a GRUB beállításaival ezt a boot partíciót úgy, hogy ne lehessen elrontani Windows-ból? Tudom, hogy létezik ilyen lehetőség, illetve hogy alapból a Windows nem is látja a Linuxos partíciókat; csak nem tudom, hogy ez gyakorlatban több vagy kevesebb védettséget nyújt-e a partíciónak, ha valaki babrálni kezd a Windows lemezkezelőjével.

    Illetve, a GRUB-ot USB-meghajtóról indítva olyan furcsaságot tapasztaltam, hogy a parancssorban Tab-os kereséskor a GRUB minden meghajtótípusból 12 darabot jelzett ki, 0–11-ig. Ez valami hiba?

    (Egy Lenovo Ideapad S10e netbookról van szó; erre kezdek majd mindent frissen telepítgetni, ha megérkezett hozzá az új merevlemez.)

    "It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

Aktív témák