Aktív témák

  • Akheron

    senior tag

    Nem szeretnék vitát indítani, de tudtok esetleg valamilyen megoldást, amivel a Xubuntut a Windows XP-nél gyorsabbá lehet tenni? :)

    Korábban javasolta valaki az LXDE asztali környezet telepítését az Xfce helyett, de nem tudom, hogy ez mennyit javítana a rendszer sebességén; tehát hogy például nem az-e a gond, hogy mindenféle fölösleges szolgáltatás fut a háttérben. Igazából ez az első Linux rendszerem, tehát nem igazán értek hozzá. Nem kimondottan az ablakkezelés teljesítményével van gondom, hanem úgy általában jóval lassabbnak és teljesítményigényesebbnek tűnik a rendszer. Windows alatt például gyakorlatilag alig kapcsol be a CPU-hűtő ventilátor; szinte bármilyen egyszerűbb feladatot szélsebesen végez a gép, különösebb töltögetés vagy belassulás nélkül. Xubuntuban meg olyan érzésem van, hogy még az alapvetőbb, egyszerű programok is megterhelik és lelassítják a rendszert. :(

    Eszembe jutott, hogy esetleg telepíthetném az Ubuntu Netbook Remix részét képező konfigurációs csomagot, ami elvileg a netbook-okhoz szabja a kernelt, vagy micsoda.* De nem tudom, hogy mennyi értelme van ennek, illetve mennyire tudnám eltávolítani később.

    Aztán az is megfordult a fejemben, hogy törölhetném a Xubunturól a Gnome-ot – ha jól tudom, az Xfce mellett a Gnome is fut benne valahogy. Csak nem igazán értem, hogy milyen következményei lennének ennek – láttam az Add/Remove programban, hogy sok alkalmazás Gnome-ra íródott, és ha jól gondolom, ezeket nem tudnám akkor használni.

    *Egy Lenovo S10e netbookot használok, amelyben 1,6 GHz-es Atom processzor található.

    [ Szerkesztve ]

    "It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

Aktív témák