Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz #40553216 #19164 üzenetére

    Ezt nem értem, hogy pontosan most mire írod. Nekem itt az a gondom, hogy egy viszonylag "primitív", kis méretű SSD-m van a 701-esben. Amiből maradt 1,5 GB így, hogy mindent beállítottam, és töröltem a letöltött csomagokat. Ha erre még külön teszek fel SWAP partíciót, akkor még ennyi sem marad. Na de mindegy is, szal ezen a kis helyen már nem igazán lehet eloszlatni az írásakor jelentkező használatot, hisz nagy része már foglalt. Nem beszélve arról, hogy az SSD nem kommunikál a fájlrendszerrel, így fogalma sincsen hogy mely cellák ürültek ki a törlés miatt, és ugyanúgy kezeli őket, mintha írva lennének.
    Ez a probléma a normál merevlemezeknél nem jelentkezik, elméletileg végtelen szám "írhatjuk" a lemez felületét. Nagyobb SSD-nél meg van hely, amit kihasználhat.
    Egyébként felrakhattam volna úgy is, hogy az Ext4-ből kiiktatom a naplózást, meg syslog-ng off. De minek szórakozzak vele, jó az Ext2 is, ez már nem lenne gyorsabb jelentősen.
    upszilon: Azért Xubuntu, mert kevesebb az erőforrásigénye, tárigénye, és mert bőven elég anyámnak. Ebben egy 600 MHz-re beállított cerka van, az 1,6-os Atomnál jóval gyengébbnek mutatkozik. Nem kell ide se Compiz, se semmi, csak, hogy menjen a böngésző, nagyjából.
    Az Ext3-ban van naplózás, éppen ennyivel több főleg, az Ext2-nél. Olyan egyszerű is a konvertálás ez utóbbiról az előbbire, mint anno a FAT32-ről NTFS-re átállás.

    <-ƘƘ->

Aktív témák