Aktív témák

  • floatr

    veterán

    válasz #16820480 #36438 üzenetére

    A dolognak annyi az érdekessége, hogy ősszel még a unity is mutterrel ment, amit végül nyilván nem a compiz fejlesztő két szép szeméért kukáztak. A saját útját meg azóta járja, amióta "kihajították" őket az elképzeléseikkel a gnome-tól. Érdekes látni, hogy egy ekkora súllyal rendelkező disztribúciót jegyző céget ennyire semmibe vesznek -- nyilvánvalóan red6 és ex-novell befolyás miatt.

    Ezt a bubi-ellenességet már régóta figyelem, és marhára böki a csőrömet a dolog. A unity-ben csúcsosodik ki az egész. Arroganciáról meg agresszív hozzáállásról beszélnek, miközben mióta bubi van, állandóan hülyének nézik Shuttleworth-éket, de azzal nem nagyon vannak tisztában, hogy az állatkerti majomketrec melyik oldalán ki van. Várható volt a tavaszi/őszi eseményeknél, hogy lelépik a gnome-ot, és én nem is technológiai alapon érzem ezt valahol jogosnak, hanem ez olyan emberi reakció, amire én is elszántam volna magam az adott helyzetben.
    A technológia meg kiforrja magát, egyre jobban próbálnak kapcsolatot teremteni a felhasználókkal. Sztem nyugodtan kitöltheted te is a kérdőívüket, valószínűleg többet ér ez, mint egy milliomodik ticket a gnome projekt trackerében.

    Szerk.: ~10 évvel ezelőtt nagyjából ezt a túlzott emelkedettséget éreztem sok esetben a binugzos közösségben. Ez a pökhendi/lenéző/rtfm-ezős hozzáállás sokakban váltott ki ellenérzést, hogy bottal sem piszkálták volna a témát. Manapság ez szerencsére sokat változott, de most úgy tűnik a stílus pár nagyobb projektnél visszaköszön, bár távolról sem annyira öncélúan, mint régen.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák