Aktív témák

  • haris

    őstag

    Sziasztok. Szeptemberben vettem egy netbookot Lenovo E125 edge. Ubuntu 11.04-et tettem rá. Nincs tapasztalatom linux-szal, eddig Win-t használtam (mert elő volt telepítve :-) viszont most kb 3 hónapja megelégedéssel használom az ubit.
    De vannak bajaim.
    Pl ha lehajtom a fedlapot, a gép elmegy aludni, aztán felébresztés után be kell írjam a telepítés közben megadott jelszót.
    Azt már megoldottam, hogy induláskor automatikusan bejelentkezzen, de mit csináljak, hogy sleep után se kérjen jelszót?
    Találtam olyat, hogy "Jelszavak és titkosítási kulcsok" azon belül Login, majd jobb gomb "Jelszó megváltoztatása". ezt megváltoztatom úgy, hogy üresen hagyom az új jelszót, de végül nem tettem, mert frissítéskor, vagy sudo után ugyebár jelszót kell megadjak, és félek, ha ez az érték üres, akkor kizárom magam és nem tudok majd semmi jelszóhoz kötött dolgot megcsinálni (pl frissítések). De javítsatok ki, ha tévedek, és ez jó megoldás lett volna.
    Elnézést a pongyola megfogalmazásért, de mint mondtam nagyon új ez még nekem.

    Lesznek még kérdéseim, de legégetőbben ezt szeretném megoldani, (lustaság forever) aztán jövök a többivel.
    Előre is köszönök minden segítséget.

    SZERK
    olvasgattam visszafelé a fórumot, és látom sokat szídjátok a(z) Unity-t. Nekem pont ez tetszik az ubuntuban, hogy olyan más.
    Próbáltam Mintet, Suse-t, Kubuntut, Puppy-t de ubuntunál maradtam, mert kezdőként jól boldogulok vele. Egyelőre 32bites van fent (tudom 4 giga ram mellé 64 bit illene), mert ebben alapból ment a flash youtube, míg a 64 bitesen ezt külön kellett volna feltenni, és kezdőként próbálok a legkevesebb energiával sikereket elérni, és nem a flash telepítéssel bejlódni. Lehet később bátrabb leszek, most jó ez :B

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák