Aktív témák

  • Badman 4ever

    őstag

    válasz Badman 4ever #41945 üzenetére

    Sikerült életre keltenem az Ubuntu 11.10-et újratelepítés nélkül, viszont még egy dolog van, amit nem tudom hogy oldjak meg. A helyzet a következő, a rendszer(ek, mert van még egy XP is) a 160 GB-os HDD-n van, az adataim viszont 2 db 500 GB-os RAID 1-be fűzött tömbön, amit a PCI-os SATA vezérlő minden rendszerindításkor felépít, ezért elméletben az operációs rendszereknek ezt fel kellene ismerni. XP alatt ezzel sohase volt gond, amikor elkészült a tömb, utána csak azt látta, a két különálló lemezt nem. Az Ubuntu viszont két különálló lemezt lát, amit így nem tudok használni, mert ha adat kerül bármelyik lemezre felcsatlakoztatáskor, akkor a vezérlő ordítani fog, hogy szétesett a tömb.
    Röviden a lényeg, tudtok abban segíteni nekem, hogy rávegyen az Ocelotot arra, hogy felismerje a RAID tömböt és automatikusan fel is csatlakoztassa (igazából ez utóbbit még meg tudom oldani)?

    Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

Aktív témák