Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz repvez #3696 üzenetére

    Fel tudod rakni valahova a példaoldaladat? Nehéz így távolról látni komplett kód nélkül, hogy mit rontasz el. Vagy legalább a kód érdemi részét mutasd meg. :K
    Szerk.: persze ha az alábbi lépésekkel sikerül megoldani, akkor nem kell. :)

    Érdemes elővenni ilyen problémák esetén a Firefox Firebug bővítményét, a Chrome Developer Tools-át, vagy az Opera DragonFly beépülőjét, ezekből sok hiba kideríthető - pl. jelzik hibakonzolon 404-es hibával, ha valamelyik hivatkozott fájl nem elérhető a megadott helyen, és azt is kiírja, konkrétan hol próbálja megtalálni.
    Az, hogy a HTML-fájljaid külön könyvtárban vannak, nem szabad, hogy gondot okozzanak, amennyiben megfelelőek az elérési utak beállításai. Pl. egy elérési út esetén a "/" jellel (ha így kezded az elérési utat) azt jelzed, hogy a gyökérkönyvtárhoz (root) képest szeretnéd elérni az adott fájlt.
    Esetedben például a HTML-fájlból kiindulva a szkriptre való hivatkozás:
    <!-- bár a Java továbbra sem egyenlő a JavaScripttel, de nálad java néven van meg a könytár -->
    <script type="text/javascript" src="/java/clearbox.js"></script>

    Ebben az esetben a clearbox.js fájlodnak a /java (de idegesítő ez a java szó a javascript helyett :DDD) könyvtárban kell lennie. A clearbox összes cucca kibontva (!) legyen szintén a /java, azon belül pedig pl. a clearbox könyvtárban (így a könyvtár elérési útja /java/clearbox).
    Lényeg, hogy legyen külön a clearbox.js fájl, meg külön a clearbox könyvtár, amiben a többi szükséges fájl található, ami kibontható a letölthető csomagból.
    Szerk.:
    a hivatalos oldalról is így tölthető le, a zip-fájlban pont így van a könyvtárstruktúra. Van a clearbox.js fájl és a clearbox könyvtár (benne a config, core, language alkönyvtárakkal).

    Ezután pedig vedd elő a /java/clearbox.js fájlodat, és szerkesztőben nyisd meg, majd módosítsd a CB_ScriptDir változó elérési útját a következőképpen:
    var CB_ScriptDir='/java/clearbox'; // Java != JavaScript :-D

    Remélem így már menni fog. Ha mindent így csinálsz, mennie kell, én is használom a ClearBox-ot, és kifogástalanul megy a fentiek szerint, a megfelelő elérési utakat beállítva! Amennyiben ez hibádzik, egyáltalán nem fog menni.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák